bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
A kiss before dying
Bädda för död
En vacker dag
Fruarna från Stepford
Pojkarna från Brasilien
Rosemarys baby
Rosemarys son
Sliver
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Surbrunnsgåtan
 K. Pettersson
Saknad, förmodad död
 S. Steiner
En högre rättvisa
 . Hjorth
Dvalan
 C. Grebe

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEn kyss före döden

 
Författare: Ira Levin
Genre: Deckare
Utgivningsår: 1953
ISBN: 9146161260
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 4 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av En kyss före döden :


ElinLeticia 2004-08-29 20:52
En oerhört förmögen far stöter sina unga döttrar ifrån sig. De söker desperat efter kärlek på annat håll. Det är så Dorothy träffar den fattiga studenten Bud. När hon blir gravid omintetgörs Buds planer, eftersom Dorothys far kommer göra henne arvlös om hon skaffar barn och gifter sig i så tidig ålder. Bud finner ingen annan lösning än att mörda sin förälskade flickvän. Polisen finner Dorothys död vara ett självmord och Bud kommer undan. Men Dorothy är bara en i den trefaldiga systerskaran. Bud söker sin lycka i nästa syster - och han skyr inga medel för att få det han vill ha - inte ens mord.

"En kyss före döden" är en riktigt bra deckarhistoria. Jag vet inte varför jag hade fått för mig att denna berättelse skulle handla om vampyrer - men det hade jag. Och jag läste och läste och läste, och inte en jäkla huggtand. Men berättelsen visade sig istället (till min förtjusning) vara en ypperlig deckare i ungefär samma klass som Christies mysterier. Det här är ett helt okej tidsfördriv även om berättelsen inte kan jämföras med Levins "Rosemarys baby" eller "Pojkarna i Brasilien". Jag ger denna bok en treaplus.
Betyg 3

Esque 2008-11-29 23:53
Som ett stort deckarfan vill jag helhjärtat rekommendera denna bok!
Den är helt enkelt ett skolexempel på klassisk deckare fast med en cynisk, smart twist av den sort som Levin är helt fantastisk på att leverera.

Man får följa storyn genom flera karaktärer vilket ger en extra spänning och ryslig känsla när man börjar förstå vart det är på väg...

Nästan alla Levins böcker har filmats och det är begripligt då de har helgjutna intriger och beskriver väldigt bra både karaktärer och miljöer. Den här har också filmats dock mycket tamt i jämförelse med boken.

Om man gillar bladvändardeckare i stil med stieg larsson är den här boken absolut att rekommendera! Samma sorts bok fast i annan tid och miljö.
En riktigt bra deckare är ju mer än sin intrig tycker jag. Är det riktigt bra så spelar samhälet där intrigen utspelas också en roll och de rymmer ofta bra tidsdokument och miljöskildringar jämte deckardelen.

Jag avundas dig som tänker läsa den -mycket nöje!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till En kyss före döden


  Köp boken som film på cdon: