bokrecensioner boktips

Tillbaka till Király utca

Författare: Susanne Levin
Genre: Roman
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9127080463


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Och stjärnan ? den skall de minsann se att jag frivilligt bär. Din var av tyg, men min är av guld!" ? "Sch! Tänk inte så mycket! Du har alltid tänkt för mycket. Lugna ner dig. Zsuzsa säger att du kan få stryk på gatan. Sådant har hänt förr och kan hända igen." I Ungern bär man helst inte en davidsstjärna som smycke runt halsen. Det märker Lea då hon tillsammans med sin åldriga mor 1997 för första gången besöker hennes hemland under en het försommarvecka. Men ändå vill Lea fortsätta resan från Budapest djupare in i landet. Mamman vill stanna där hon är för att tillsammans med dottern möta Andris, en manlig släkting vars mor drygt femtio år tidigare räddat hennes liv. För Lea är målet Király utca, Kungsgatan i Pécs där modern växte upp. Under midsommarhelgen vandrar mor och dotter tillsammans i miljön för det förflutna. Här möter de platser och människor som får historien att leva....


Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Tillbaka till Király utca :
2024-02-02 22:24
En ganska fin roman om en medelålders dotter, Lea som återvänder tillsammans med modern till Ungern och minnena innan förintelsen. Många möten med betydande röster från modern tillkommer samt mötet med landet Ungern och dess invånare.
Det är personligt och fascinerande- även om det ibland kan vara aningen för personligt för att helt tilltala mig. Vissa av karaktärerna i boken är aningen vagt porträtterade så att jag aldrig riktigt helt får lära känna dem som läsare. Men utan tvekan en engagerande roman som är mycket välskriven. Jag blir nyfiken på att läsa mer av Susanne Levin som själv har ungerskt-judiskt påbrå. Hon har skrivit ett par till böcker, men av någon anledning har jag tidigare helt missat henne. Jag kände inte ens igen hennes namn!
Slutbetyg, en stark 3:a!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Tillbaka till Király utca
Liknande böcker:
Rakbladstårar
 S. Cosby
Silverviken
 J. Moyes
Studie i mänskligt bet..
 L. Anderssom
Peter, kom hem!
 H. Busch
En oansenlig detalj
 A. Shibli
Den vita boken
 H. Kang
Levande och döda
 H. Kang