bokrecensioner boktips

Brevvännerna

Författare: Eli Åhman Owetz
Genre: Roman
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789150943375


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Brevvännerna :
2023-09-17 21:30
Malin och Anders har det bra, barnen är utflugna, korna sålda och Anders´ firma är lönsam nog att försörja dem bägge. Men Malin är inte lycklig, hon saknar korna men framför allt saknar hon närhet och intimitet i äktenskapet. Veckans höjdpunkt är när bokbussen kommer till byn, då kan hon fly in i romanernas värld.
Erik har separerat från ett kärlekslöst äktenskap och flyttat ut på landet i Roslagen. I en lånebok hittar han några utrivna sidor anteckningar där en kvinna skrivit ner sina innersta tankar. Raderna slår an något hos honom och via bokbussen inleder han en brevväxling med kvinnan. Sakta växer allt starkare känslor fram mellan dem, bägge är ensamma fast på olika sätt. Men kan man bli kär i någon man bara brevväxlat med? Och hon är upptagen, hur väger man en persons lycka mot en annans olycka?

Ett klassiskt triangeldrama i lantlig miljö men med flera udda inslag. Bara det att kontakten sker via handskrivna brev istället för mail eller telefon är ovanligt nog. Att sedan biblioteket och kärleken till böcker spelar en avgörande roll gör inte saken sämre. Berättelsen är charmig och välskriven utan det trams och onödiga förvecklingar som vissa feelgoodromaner excellerar i. istället ligger fokus på Malins dilemma, ska hon lämna ett i grunden bra äktenskap och en snäll man för en passion som visserligen känns rätt nu men som inte lämnar några garantier. Är hennes lycka mer värd än makens olycka, en gård som måste säljas och en dotters krossade dröm?

En av de bättre feelgood jag läst, ännu en i Söderbergaserien. Ömsint och tänkvärt om hur vardag och rutin får människor att glömma intimiteten och hur det kan kosta äktenskapet. Rekommenderas!!!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Brevvännerna
Liknande böcker:
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en
Rakbladstårar
 S. Cosby
Silverviken
 J. Moyes
Studie i mänskligt bet..
 L. Anderssom
Peter, kom hem!
 H. Busch