bokrecensioner boktips

Hur mår fröken Furukura?

Författare: Sayaka Murata
Genre: Roman
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789179034511


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Redan som barn var Keiko Furukura annorlunda. Nu är hon 36 år, har aldrig haft en pojkvän och har jobbat i den lilla närbutiken i arton år.
Hennes föräldrar är oroliga och önskar att hon skulle skaffa sig ett riktigt jobb. Och hennes vänner undrar varför hon inte träffar någon och gifter sig. Men Keiko har hittat sitt eget sätt att ge livet mening, och hon tänker inte låta någon eller något komma emellan henne och närbutiken.

Hur mår fröken Furukura? är lika mycket en varm och rolig kärleksförklaring till en udda figur som en allvarlig fundering över vad det innebär att leva ett "normalt" liv.
Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Hur mår fröken Furukura? :
2023-05-29 03:44
Nästan en 4:a i betyget.
En lätt och snabbläst liten japansk pärla som är som allra bäst i början med en fascinerande huvudkaraktär i form av Keiko Furukura och hennes älskade snabbköp. Den tappade något i mitten för mig, en stor del beroende på att jag hade något svårt för att memorera de japanska namnen i mitt huvud. Men på det stora hela en trivsam liten bok!
Slutbetyg, en stark 3:a!
Betyg 3
2024-07-04 11:47
Redan som barn var Keiko Furukura annorlunda, nu är hon 36, har aldrig haft en pojkvän och har jobbat i samma lilla närbutik i 18 år. Omgivningen oroar sig, förstår henne inte och försöker påverka henne att förändra sitt liv. Keiko i sin tur förstår inte dem, hon trivs ju som det är. Men när hon träffar den knepige Shiraha ser hon chansen att få tyst på kraven från andra. Det går väl sådär...

En rolig, knasig men ändå tänkvärd liten berättelse om en kvinna som är förälskad i en närbutik, såna ser man inte varje dag!, Mycket japansk, mycket udda och mycket välskriven. Keiko har helt klart en och annan diagnos men är oemotståndligt charmig och annorlunda. Sensmoralen är väl att vi alla är olika och man ska inte döma utifrån samhällets normer. Alltså inget unikt alls, däremot är sätter det skildras på uppiggande och kul.

Rekommenderas!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Hur mår fröken Furukura?
Liknande böcker:
De sju som såg
 D. Rudberg
Övre port, nedre port
 G. Gulliksen
Mjölkat
 S. Samuelsson
Anna
 O. Blegel
Livet vinkar (som en K..
 K. Danielsson
Syskonfejden
 M. Herngren
Skäret
 C. Naumann