bokrecensioner boktips

Tusentals äpplen

Författare: Inger Alfvén
Genre: Roman
Utgivningsår: 1969
ISBN: 9789100130589


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tusentals äpplen är en psykologisk intensivstudie av en man som försöker återvända till naturen, till sin egen barndom, till en renhet och självklarhet som han tycker sig ha känt en gång. Han slår sig ned i sitt ärvda sommarhus, ett kråkslott som verkar förhäxat liksom ägde det ett eget liv. Han går omkring bland äppelträden som han skall vårda, med vilkas hjälp han skall leva lyckligt långt borta från den osunda staden. Men ingenting blir som han tänkt sig. Det är som om all förflutenhet hade en ond vilja och trängde sig på honom för att snärja och kväva. Han glider in i ensamhet, vilken till sist blir så stor att den befolkas på nytt - av De Smygande...

Inger Aflvéns framställning är också smygande suggestiv, en inifrån-skildring, obarmhärtigt konsekvent. Det som händer mannen i kråkslottet, tingens förvandlingar, sluter sig omkring honom som en förtrollning, berättelsen om det sluter sig kring läsaren som en förtrollning.

Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Tusentals äpplen :
2022-08-14 05:28
En välskriven psykologiskt laddad kortroman, om en ung man som söker tillbaks till sitt förflutna på en ödesdiger stuga ute på landsbygden, sakta men säkert blir han allt mer mentalt störd i sin isolering. Hade den varit längre hade den kunnat bli riktigt bra, nu hinner den med sina enbart 96 sidor aldrig riktigt gripa tag om mig som läsare förrän den är slut.
Slutbetyg, en 3:a!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Tusentals äpplen
Liknande böcker:
Bokcirkeln i Haparanda
 E. Essegård
Haja börsen
 A. Farhad
Elizabeth Finch
 J. Barnes
Varken
 L. Förare
En gång om året
 P. Öhman
Rent hus
 N. Mayfield