bokrecensioner boktips

Kati i Amerika

Författare: Astrid Lindgren
Genre: Ungdom
Utgivningsår: 1950
ISBN: 9789187805332


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Kati beslutar sig för att resa till Amerika och hon får moster med sig. Här upplever de många typiska amerikanska företeelser som dating, liftning m.m. De besöker New York, Chicago, New Orleans och svenskbygderna i Minnesota, innan de återvänder hem. Skojfriska och träffande iakttagelser gör Kati under hela resan, som hon upplever som ett enda stort, härligt äventyr.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kati i Amerika :
2022-04-03 11:07
Jag kan ärligt talat säga att jag aldrig förut hört talas om böckerna med Kati av Astrid Lindgren. Jag läste själv ett par av hennes mest kända böcker som barn, även om jag föredrog "Wahlströms flickböcker", och så läste jag ett flertal av hennes böcker för min dotter när hon var liten. Jag har sett alla filmatiseringar av hennes böcker, men blev uppriktigt förvånad när jag för någon vecka sedan råkade hitta denna bok, skriven innan jag föddes. Jag har förstått att det är sammanlagt tre böcker i serien om unga Kati. Och det måste nog sägas att den här boken är nog det närmaste Astrid kom till vuxenlitteratur då varenda karaktär i den här boken är vuxen. Även om det i själva verket är "ungdomslitteratur".
Kontorsbiträdet Kati som bor tillsammans med sin ålderdomliga moster i Stockholm, beslutar sig en dag för att resa på semester till USA. Och hon får moster med sig på resan. Aldrig att gamla moster skulle låta unga Kati åka ensam till Amerika där hon säkerligen skulle bli såld av någon vit slavhandlare.
Och Kati och hennes moster reser till USA, åker runt och tar del av kulturliven i de olika staterna. Kati som har sin fästman kvar hemma i Sverige, träffar ett flertal unga män på resan som överöser henne med komplimanger och så försöker hon sätta sig in i rasmotsättningarna i landet.
Jag kan inte påstå att det är mycket till handling precis, men det är en charmig liten bok och jag ser vissa likheter mellan Kati och Pippi.
Någon som har läst dessa för mig bortglömda böcker om Kati?
Slutbetyg, en 3:a!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Kati i Amerika
Liknande böcker:
Dödsmärkt
 L. Martin
Feberdrömmar
 D. Hoh
Elakt spel
 R. Klein
Dödlig ömhet
 A. Berggren
Spöket på Holroyd Hill
 B. Seabrooke
Mika
 A. Stivell
Vår vän Mica
 A. Falk
Stenansiktets hemlighet
 P. A. Whitney
I klockornas tid
 M. Gripe