bokrecensioner boktips

Männen i mitt liv

Författare: Sofia Rönnow Pessah
Genre: Roman
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789146237075


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Lättnaden. Vetskapen att jag faktiskt är knullbar. I alla fall om jag tjatar."

Sonia kysser och blir kysst, Malmö byts mot Lund och kyssarna byts mot sex. Studentliv och nationer, fester och utekvällar. Sonia flyttar till Stockholm, där nattlivet balanseras med arbetet som jurist. Männen tycker Sonia är frigjord och villig. Sonia tycker männen är dumma i huvudet. Ett liv skildrat och räknat i one night stands och relationer, vad gör Sonia med männen i sitt liv och vad gör de med henne?
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Männen i mitt liv :
2022-01-02 15:33
Vad ska man säga om den här boken?
Unga Sonja växer upp i Malmö, hon vill bli sedd, längtar efter uppmärksamhet, att ha någon nära sig och att vara en sexuellt frigjord kvinna. Hon lider dock av självhat och depression. Hon går under de år den här boken sträcker sig in i mängder av tillfälliga sexuella förbindelser. Vad som helst bara hon slipper ligga ensam hemma i sin säng. I skolan lider hon av prestationsångest. Alla hennes besvär bedövar hon med alkohol, skräpmat, cigaretter och sex. Hon försöker ha normala relationer, men dessa slutar alltid destruktivt. Många av männen behandlar henne som skräp. Ändå föredrar hon utnyttjandet framför ensamhetens leda.
Det här är en välskriven och sorglig bok om en ung kvinnas längtan, desperation och ensamhet. Hennes depression kändes för mig så träffande att läsa om, även om jag först hade svårt för hur minimalistiskt berättad den är. Men tyckte ändå att den var mycket engagerande. Sedan kan jag tycka att det blir lite väl mycket sexuella beskrivningar. Författaren hade inte behövt att utförligt beskriva alla de 40+ män som Sonja ligger med under bokens gång. Är man känslig för sexuella beskrivningar, bör man inte läsa den här boken. Men den känns hela tiden ärligt berättad, och jag är säker på att det finns ett flertal som Sonja som bedövar sin egen ensamhet och smärta med sex. Av vad jag har läst om Kerstin Thorvall så var hon utan tvekan en av dem.
Slutbetyg, en 4:a!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Männen i mitt liv
Liknande böcker:
Tjejer - sí, killar - no
 S. Scoppettone
Rosa Candida
 A. Olafsdottir
På drift
 M. Lindberg De Geer
Mörk sol
 K. Branzell
Knäppgökar
 W. Self