bokrecensioner boktips

Historien om Arthur Truluv

Originaltitel: The story of Arthur Truluv
Författare: Elizabeth Berg
Genre: Roman
Utgivningsår: 2018
ISBN: 9789177711018


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Under de senaste sex månaderna har Arthur Moses dagar sett likadana ut: Han tar hand om sin rosenträdgård och om sin katt, Gordon, sedan tar han bussen till kyrkogården för att äta lunch vid sin hustrus grav. Artonåriga Maddy Harris är en introvert tjej som tillbringar rasterna på kyrkogården för att undvika de andra tonåringarna i skolan. En eftermiddag gör hon Arthur sällskap en gest som är början på en oväntad vänskap mellan tvåensamma själar. Rörd av Arthurs vänlighet och trofasthet, ger Maddy honom smeknamnet Truluv, äkta kärlek. När Arthurs granne Lucille rör sig in i deras krets, skapas band mellan den osannolika trion och genom hjärtesorger och svårigheter hjälper de varandra att hitta nya möjligheter i livet. Historien om Arthur Truluv är en berättelse om de små gesterna som kan förvandla vänner till familjemedlemmar och om chansen att hitta lyckan i alla åldrar.

Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Historien om Arthur Truluv :
2020-12-28 20:18
Boken pendlar mellan en 3:a och en 4:a för mig. Jag tycker det här var en trevlig och engagerande liten roman om vänskap mellan generationsklyftorna, förlust och ensamhet. Jag berörs av handlingen och tilltalas av de tre karaktärerna, Arthur, Maddy och Lucille. Den är lättlyssnad och jag läser mer än gärna den fristående fortsättningen på berättelsen.
Men, jag kan inte låta bli att tycka att den är lite hastigt skriven som om författaren haft bråttom när hon skrivit den. Den skulle ha kunnat bli helt superb, men då hade den behövt åtminstone vara femtio sidor längre.
Uppläsaren var helt okej.
Slutbetyg, en stark 3:a!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Historien om Arthur Truluv
Liknande böcker:
Skilsmässan
 M. Herngren
Bytet
 D. Hoh
Tiden är natt
 L. Petrusjevskaja
Swede
 P. Wolff
Penetrering
 U. Drougge
Familjehemligheter
 S. O´Flanagan
Veka livet
 A. Wahlgren Feldt