bokrecensioner boktips

Buss på villovägar

Författare: John Steinbeck
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek, kultur, äventyr
Utgivningsår: 1947
ISBN: 9100406287


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ett av världslitteraturens mest komiska, drastiska och ändå i botten mest tragiska resesällskap sitter i en buss som har hamnat ordentligt på villovägar i Steinbecks roman.
Tillsammans med en brokig skara existenser strandar den högattraktiva Camille Oaks på en avsides belägen bensinstation någonstans i Kalifornien. Kring henne uppstår genast ett erotiskt kraftfält som på olika sätt påverkar de andra. En rad konflikter drivs till sin spets och människorna blottar sina rätta jag eller möts i brutala kärleksscener.

Utdrag ur boken:
I själva verket hade hon ingen särskild lust att resa till Mexiko. Hon ville helt enkelt komma tillbaka till sina väninnor och berätta att hon hade varit i Mexiko.
Medelbetyg: 3,5 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Buss på villovägar :
2004-11-05 21:12
Detta var en av sommarböckerna för mig 2004. En bok som är mindre känd än andra av Steinbecks verk.
Jag väntade mig hela tiden att den här romanen skulle komma igång men det gjorde den aldrig vilket i sig var en sensation. Även om jag aldrig fick någon riktig känsla för vare sig boken eller dess personer så drogs jag mot min vilja med.

Det är ingen bra bok i sig men jag kan inte utan att ljuga kalla den dålig. Den är mystisk och den mystiska stämningen kring boken i sig stannar kvar i efterhand.

För mig kommer den här boken alltid påminna mig om den sista sommaren som jag var helt fri från världens krav.
Betyg 3
2004-07-11 20:33
Jag gillade den här boken. Steinbeck beskriver som vanligt gripande människoöden utan att ta i för mycket, men tillräckligt för att man snabbt ska få en sorts realtion till bokens karaktärer. Intrigen är enkel men det är persongalleriet, dess sammansättning och psykologi som gör boken.
Betyg 4
2005-12-20 22:13
Håller med Knutenborg om att historien aldrig riktigt kom igång. Hade väntat mig mer av boken, men det är fortfarande en helt OK bok. Har man inte läst Steinbeck innan kanske den är som bäst?
Betyg 3
2008-05-22 23:38
Trodde först att Steinbeck var för krånglig att läsa men som nyfiken jag är så läste jag denna bok och den var riktigt bra och lättläst och intressant med dessa människoöden som besökte restaurangen innan de skulle ta bussen
Betyg 4
2009-04-25 18:33
Helt okey men inte nån bok med guldglans.
Betyg 3
2014-09-16 21:02
På omslaget skriver förlaget: Ett av världslitteraturens mest drastiska, komiska och ändå i botten tragiska ressällskap finner man i "Buss på villovägar".
Det är en ganska bra beskrivning.

Steinbecks förmåga att måla sina karaktärer så att man ser och förstår dom är oslagbar. Han ger, med enkla medel, liv åt hela persongalleriet i detta täta vardagsdrama. Han hade en osedvanligt klar uppfattning om människor och en gudabenådad talang att beskriva dom.

Denna gång är det gruppdynamiken som imponerar mest. Det är stor litteratur med enkla ord. Rekommenderas!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Buss på villovägar
Liknande böcker:
Sweet Home Dalarna
 K. Janson
Ryssen kommer!
 R. Olofsson
Bli snäll igen
 G. Gulliksen
Med hjärtat som insats
 S. Ahrnstedt
Min vän Natalia
 L. Lindstedt
Luftslottet
 E. Reymers
Hemma hos andra
 G. Ahlström
Ryska dockor
 M. Hall Kelly