bokrecensioner boktips

Leah Quiller. Del 2, Gärningen

Författare: Ramona Fransson
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, religion, kultur, spänning
Utgivningsår: 2018
ISBN: 9789187779541


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

II:a delen Gärningen
Caroline von Steinberg bor på ett gods, Hagestad, på Österlen. Hon är nygift, tjugo år och väntar sitt första barn när hon blir överfallen, grovt våldtagen och lämnad att dö. Hennes adoptivföräldrar, Lotti och Jacob, lägger in henne på en privatklinik i London som är specialiserade inom psykiatri. Under tiden skiljer sig Caroline och hennes make Tom Hillman. Samtidigt som Caroline är i London söker adoptivföräldrarna efter en specialist inom gynekologi som ska kunna återställa henne, och de hittar en läkare i Schweiz. När de är på väg till specialisten förolyckas de i en bilolycka.
Polisen letar efter Carolines förövare men misslyckas, och efter två års behandling blir hon utskriven från sjukhuset i London och har bestämt sig för att hon vill bli polis för att kunna hjälpa andra offer att få tag på sina förövare. Samtidigt får hon en ny identitet, Leah Quiller, med tanke på att hennes förövare fortfarande är på fri fot. Leah behåller godset Hagestad som hon ärvt efter sina föräldrar och anställer en förvaltare, Holger Grenblom. När hon befinner sig på godset antar hon sin rätta identitet. Personalen och hennes grannar känner henne enbart som grevinnan Caroline von Steinberg och tror att hon bor i Schweiz större delen av året. I London på Park Street finns en våning som hennes mor ägde och den har Leah också övertagit.
Vid trettiofem års ålder blir hon spaningschef för en ny rotel i Göteborg, sexbrottsroteln och hennes första fall blir en gruppvåldtäkt av en ung kvinna, Frida Clivedahl.
Under alla år som hon kämpar för sin överlevnad har hon aldrig glömt sin förövare och är fast besluten att hitta honom. Det som driver henne och gör att hon orkar ta sig igenom varje dag är kampen för de offer som hon inte anser får vare sig upprättelse eller den rättvisa de förtjänar.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Leah Quiller. Del 2, Gärningen :
2018-11-23 17:15
Spännande, välskriven och mycket engagerande deckare. Del två i serien om polisen Leah Quiller och hennes kollegor. Boken är mycket upprörande men samtidigt tyvärr ganska trovärdig i sin mycket målande beskrivning om dagens stora problematik om anmälda våldtäkter som jag tycker man hör talas om hela tiden i dagens media. Överfalls och gruppvåldtäkter, bedrövligt!
Väldigt bra och lättlyssnad bok som det var svårt att lägga ifrån sig. Jag ser mycket fram emot den tredje delen i serien.
Dessutom jättebra uppläst av Gunilla Leining!
Toppresultat!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Leah Quiller. Del 2, Gärningen
Liknande böcker:
Rosenkavaljeren
 S. Trenter
Windsorknuten
 S. Bennett
Mordet i prästgården
 A. Christie
Lelo
 M. Grönholm
Flaubert & Brooke
 B. Danielsson
Grodmuggen
 U. Trenter
En snygg historia
 A. Goldstein