bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Dyrbar kärlek
Gift med djävulen
Hämnaren från Tjörn
Iskall hämnd
korsfäst på klädesholmen
Leah Quiller. Del 1, B..
Leah Quiller. Del 2, G..
Leah Quiller. Del 3, U..
Lyckohjulet
Mord i Skärhamn
Mord på Stenungsbaden..
Älskling, vi blir inte..
Ändhållplats Sverige
Liknande böcker:
Äventyret med julpuddi..
 A. Christie
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMord under Tjörn runt

 
Författare: Ramona Fransson
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789186465124
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Journalisten/författaren Lilly Gertzon och justitieministern Bertrand Thom hittas döda på golvet i vardagsrummet i ett sommarhus. Deras händer är sammanflätade. Är det mord eller självmord?

I ett hus i Lysekil befinner sig en ung man. Han går upp på vinden i ett ärende, men istället hittar han en märklig låda fylld med brev. Breven visar sig vara en konversation mellan hans mamma och en för honom okänd kvinna. För varje brev som han läser stiger oron, men till slut bestämmer han sig för att ta reda på sanningen om sin familj.

I Sverige säger vi att media är den tredje statsmakten. Vad innebär det? Spaningschef Greger Thulin är kritisk och förbryllad över hur journalisterna agerar i samband med morden. Till slut blir han förbannad och kliver bakom kulisserna i den yrkeskår, som mer än någon annan kan dölja sin agenda.

Ramona Franssons femte deckare, i den fristående serien med spaningschef Greger Thulin, är inte bara en spännande thriller, utan ger också bilden av en yrkeskår med journalister, som hävdar att de står för det sanna och relevanta. Gör de verkligen det?Medelbetyg: 3 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Mord under Tjörn runt :


arsenal23 2012-07-20 11:49
Recension av Ramona Franssons deckare Mord under Tjörn runt

Boken är utgiven på anomaR förlag (2011) Pocket och innehåller 315 sidor.

Ramona Fransson är född 1956 i Borås och 1967 flyttade hon till Göteborg.
Dyrbar kärlek var den första deckaren där berättelserna sker i Tjörn. Detta är den femte deckaren i en svit. De andra är Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn och Lyckohjulet.

Handling: I den här femte boken i deckarsviten om morden på Tjörn hittas journalisten/författaren Lilly Gertzon och justitieministern Bertrand Thom döda på ett golv i ett sommarhus. Det märkliga är att de håller varandra i handen. Har de begått självmord tillsammans? Media börjar rota i morden och Greger Thulin är både kritisk, konfunderad och reagerar mot media i samband med morden. Han blir irriterad och försöker ta reda på hur det egentligen står till med bilden av journalistkåren. En grupp som utser sig för att stå för realitet och relevans. Hur ligger det egentligen till med det? Skriver de kanske mer för att få fler läsare och spär på för att göra artiklarna mer spännande och intressantare?
I ett hus i Lysekil befinner sig en ung man. På vinden hittar han en låda fylld med brev som visar sig vara en konversation mellan hans mamma och en okänd kvinna. Ju fler brev han läser desto mer nyfiken blir han och han bestämmer sig för att ta reda på sanningen om sin familj. En sanning som han inte känner till. Vad är det för hemligheter hans mamma undanhållit honom?

Precis som de fyra andra av Ramona Franssons deckare om Tjörn var denna helt klart mycket läsvärd. Gång på lyckas Ramona Fransson fängsla mig med mord på den idylliska ön på svenska västkusten. Boken skiljer sig heller inte från de andra när det gäller språk och gestaltning av karaktärer och miljöer. De är lika verklighetstrogna som alltid. Jag kan se hur vacker miljön är på Tjörn även om jag aldrig varit där. Det är något som jag tycker om när en författare lyckas med. Just att gestalta på ett sådant sätt att jag kan låtsas vara en betraktare i bakgrunden.

Betyg 4/5 Kristina Simar 2012-07-20 (52) www.kristinasimar.se
Betyg 4

gun 2013-12-27 21:16
Media rapporterar inte mord och ett mord skrivs som akut hjärtattack. Greger Thulin förstår att det är något lurt när journalisterna inte skriver om vad som hänt.
En bok står i centrum och Greger och hans kollegor måste läsa den för att förstå bakgrunden till att vissa saker skett.

En spännande deckare där det händer en hel del.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Mord under Tjörn runt


  Köp boken som film på cdon: