bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Dyrbar kärlek
Gift med djävulen
Hämnaren från Tjörn
korsfäst på klädesholmen
Leah Quiller. Del 1, B..
Leah Quiller. Del 2, G..
Leah Quiller. Del 3, U..
Lyckohjulet
Mord i Skärhamn
Mord på Stenungsbaden..
Mord under Tjörn runt
Älskling, vi blir inte..
Ändhållplats Sverige
Liknande böcker:
Nemesis
 A. Christie
Akademimorden
 M. Olczak
Hemligheten på Chimneys
 A. Christie
Äventyret med julpuddi..
 A. Christie
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerIskall hämnd

 
Författare: Ramona Fransson
Genre: Deckare
ISBN: 9789197632041
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


På Klädesholmen på Tjörn i Bohusläns skärgård fanns trygghet och kärlek.Nu var hon ensam kvar. Med tiden förstod hon att de hade blivit lurade.
Bitterhet fyllde hennes tankar med hämnd.

Riksdagsledamot Martin Swedin hemmahörande i Göteborg hittas knivskuren till döds i Sisjöns industriområde. Spaningschef Greger Thulin, kriminalkommissarie Katarina Linde tillsammans med kriminaltekniker Charlotte Engman kastas in i fallet. Då sker ytterligare ett mord på en riksdagsledamot. Greger och Katarina får det hett om öronen. Kriminaltekniska bevis lyser med sin frånvaro. Det tipsas att det kan vara politiska bråk bakom morden. Bråken skulle gälla fastighetsskatten. Då inträffar ett tredje mord!

Ramona Fransson bor på Tjörn. Iskall hämnd är hennes andra bok. Den första, Dyrbar kärlek gavs ut 2005. Den boken är numera omarbetad och utgiven i ny upplaga med nytt ISBN nummer, inbunden.

Hon har arbetat med ett otal serviceyrken och fascineras av människor och älskar att skriva. Ramona Fransson har gått på Skillroad Författarskola på Marstrand i regi av Lars Hesslind.


Medelbetyg: 3,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Iskall hämnd :


arsenal23 2012-07-17 13:55
Recension av Ramona Franssons deckare Iskall Hämnd

Boken är utgiven på anomaR förlag (2009) Pocket och innehåller 253 sidor.

Ramona Fransson är född 1956 i Borås och 1967 flyttade hon till Göteborg.

Dyrbar kärlek var den första deckaren där berättelserna sker på Tjörn och Iskall hämnd är den andra i flera böcker i samma serie.

Handling: Detta är som sagt del två i en deckarserie om spaningschef Greger Thulin och hans kollegor på Tjörn.
I en övergiven industribyggnad i Sisöns industriområde i Göteborg hittas riksdagsledamot Martin Swedin brutalt knivmördad. Han har i sitt politiska liv engagerat sig för de svagaste i samhället så vem och varför vill någon mörda just honom? Det blir Greger Thulin, hans kollega Katarina Linde och kriminaltekniker Charlotte Engman som får ta hand om utredningen. Under granskningen inträffar ytterligare ett mord också denna gång på en politisk riksdagsledamot. Och innan Greger Thulin och hans kollegor hinner hitta några spår inträffar även ett till mord. Har morden något samband eftersom alla är politiker?
Till slut leder spåren till en husaffär som inte känns rätt. En kvinna som numera är död har gjort en stor förlust när hon sålde sin sommarbostad. Nu ska Greger och de andra luska ut vem som köpte hennes sommarhus och om den affären hänger ihop med mordfallen. Ska de lyckas hitta sambandet och lösa morden?

Detta var också en mycket spännande deckare av Ramona Fransson precis som del ett i denna deckarserie om morden i Tjörn. Jag kunde väl se att upplägget var lite mer igenomtänkt denna gång, även om jag verkligen tyckte mycket om del ett: Dyrbar kärlek. Den här boken var dock inte en sträckläsare som den andra. Jag kunde ta det lite lugnare och sova om natten. Men den gav mig en stor läsupplevelse och som i förra boken var både karaktärer och miljöer väl gestaltade, något som jag uppskattar. Så nu ger jag mig i kast att läsa del tre med stor nyfikenhet.

Betyg 4/5 Kristina Simar 2012-07-17 (49) www.kristinasimar.se

Betyg 4

Anfield 2013-09-03 12:18
ok !
Betyg 3

gun 2013-09-20 20:49
Flera politiker mördas och motivet är inte riktigt vad man trott. En sommarstuga säljs för ett vrakpris och säljs sedan för miljonbelopp. Några har sett till att göra sina bankfack välfyllda.

Den första halvan av romanen kändes slätsluken och en del av detta berodde på att uppläsaren läste ganska monotont. Sista delen lästes med mer inlevelse och det gjorde att boken blev intressant.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Iskall hämnd


  Köp boken som film på cdon: