bokrecensioner boktips

Kärlek - samlade krönikor

Författare: Mian Lodalen
Genre: Krönikor
Ämnesord: filosofi, politik, humor, kärlek
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9789173892599

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det här är en bok om kärlek. Kärlek till kampen, sex, vänner, rättvisan och om att älska människor av samma kön.

I ett svindlande tempo tar vi oss från ungdomskollektivet i Jönköping till homovärldens Stockholm. Vi stannar till i vego-rörelsen och kvinnokampen, provar toalettorgasmer, sniffar över mopedtankar och skriker oss hesa i demonstrationer. Vi tittar också in hos drugorna och dragkingsen, i näsapornas underbara värld och får veta allt om löskukarnas förträfflighet, flatornas inseminationer och Madonnas byxor.

Det här är inte en bok för den som är pryd och nöjd med begränsade normer. Det här är en bok för dig som tror att livet kan levas på många olika sätt, att orättvisor bör bekämpas och som vill ha roligt under tiden.

Helt enkelt: Mian Lodalens bästa krönikor - nu i bokform.
Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kärlek - samlade krönikor :
2004-09-02 17:17
Mian skriver rappt och humoristiskt. Boken är bra på samlade krönikors vis. När flera krönikor samsas om boksidorna blir det ju så klart att vissa är bättre än andra. Men ändå, Mian är en mycket intressant författare och innehållet i "Kärlek" känns mycket aktuellt.
Betyg 3
2005-02-16 15:52
Här finner man ett urval av Mian Lodalens krönikor, 38 texter om gayvärlden, veganism, klasskillnader m.m. Krönikorna har tidigare publicerats i tidningarna QX, Arbetaren och Ottar. Detta är lättsmält läsning med udd, som bjuder till eftertanke. Några av mina favoriter är ”Hetero-trashet knackar bög”, ”De får ju röra sig fritt i samhället” och ”Jag som inte ens vågar skaffa hund”.
Betyg 3
Liknande böcker:
Lindas samlade
 L. Skugge
Hemma hos Martina
 M. Haag
Ett bondeår
 I. Hwit