bokrecensioner boktips

Trekant

Författare: Mian Lodalen
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kärlek
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9137125524


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Läsaren får på nytt följa My som nu har fått någorlunda ordning i tillvaron och utforskar tvåsamheten med nya kärleken Bob. Men My har svårt att slå sig till ro i tryggheten. Kärleken är närande men också tärande. Hon drivs av driften att spränga gränser och pröva alternativa sätt att leva. Varför följa E4:an när man kan söka nya oupptrampade stigar? Vem har sagt att man måste vara två i ett förhållande? Varför inte tre?
Sexjakten har sålunda inte upphört, den ser bara inte riktigt likadan ut längre. När så chansen att leva ett annorlunda liv oväntat dyker upp kan My inte låta bli att ta den. Men det visar sig inte vara helt enkelt i praktiken - hur gärna queer My än vill vara.
Samtidigt försöker smulsystrarna Mackan och Hedda leva ansvarsfulla vuxenliv där Hedda planerar barn. Överlever systerskapet tvåsamhet och barnskrik? Och hur ska man som flata få till det? Ska man ha en aktiv pappa till barnet eller flera?
Det går inte alls som Smulsystrarna tänkt sig. Kärleken havererar och lögner, svek och otrohet tar vid och vänskapen sätts på prov.

Utdrag ur boken:
`Men vad fan är det? undrade hon häpet.
`Din...din morsa kom in. Jag...jag...jag vill bara dö `
svarade jag och kände att en plötslig vuxendöd aldrig skulle komma lägligare.
Måste jag premiärpresentera mig för min blivande svärmor naken och nyknullad. Av hennes dotter.
Bob skrattade så att hon nästan kissade på sig, fast hon just varit på muggen.

Medelbetyg: 3,25 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Trekant :
2005-09-14 10:58
Trekant är i mitt tycke en mycket bättre och roligare bok än den tidigare om Smulklubben. Den förra var bara vulgär medan denna är djupare, mer välskriven och mycket roligare att läsa! Jag har och har aldrig haft några fördomar gentemot homosexuella, vare sig det gäller män eller kvinnor, men denna bok ger iallafall mig en större förståelse och insikt i hur ett dylikt förhållande kan vara. En helt OK och läsvärd bok!
Betyg 3
2005-12-27 13:47
Jag tycker absolut att denna bok är bättre än hennes första "Smulklubbens skamlösa systrar". Jag skrattade i massor & tycker att det var många igen-kännings-stycken i denna bok bland de flator jag känner/känt!
Betyg 4
2006-05-27 20:22
Börjar lättsamt, men blir med en smäll djup och berörande.
Betyg 3
2010-03-01 13:04
Trekant är andra boken Mian har skrivit om de tre väninnorna homosexuella My och Hedda och hetro Mackan som tillsammans ingår i smul klubben.
Boken innehåller mycket humor men även en vis allvar då man får insyn i hur livet kan se ut för lesbiska tjejer i Sverige och det är ett nytt ämne inom svensk litteratur .
Jag har inte läst Mian Lodalens debut Smulklubbens skamlösa systrar men efter att ha läst trekant så kommer jag helt klart göra det.
Betyg 3
Liknande böcker:
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
Vända hem
 Y. Gyasi
En doft av jasmin
 E. Nord
Lättklätt i Tryckkammaren
 K. Brunk Holmqvist
Här är vi
 G. Swift
Syskonen
 T. Hadley
Aftonen och morgonen
 K. Follet
Versioner av oss
 L. Barnett