bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Dårens dotter
Kärlek - samlade krönikor
Smulklubbens skamlösa..
Trekant
Liknande böcker:
Mormors val
 K. Branzell
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Vi är en
 S. Crossan
Renoveringsobjektet
 E. Åhman Owetz
Flickorna i speceriaff..
 E. Åhman Owetz
Anna - Lisas val
 E. Åhman Owetz
Brevvänner
 E. Åhman Owetz
Belle
 L. Pearse

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerTiger

 
Författare: Mian Lodalen
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek, ungdom, vänskap
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789137135380
 
Spänning:  6
Romantik:  4
Humor:  8
Lärorik:  7
Sorglig:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Connie är sämst i klassen, platt som en planka, udda och utanför. Men så dyker Räkan, Sirkka och Lillen upp. Sisters in crime. Kaxiga och obrottsligt lojala utmanar de alla normer för hur flickor ska bete sig.

Livet är spännande och ganska roligt trots allt. Ända tills det ofattbara och onämnbara drabbar Connie. Om det här inte bara är en mardröm, så är det en total katastrof. Jag måste bli av med det, skriver hon i sin dagbok.

Hon kämpar emot med all kraft, men kan inte värja sig. Och när Anna på en fest frågar om de ska dansa kan hon inte säga nej. Snart lever hon ett dubbelliv, intrasslad i lögner.Medelbetyg: 4,6 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Tiger :


kristina_s 2010-09-20 18:37
Recension av Mian Lodalens Tiger

Boken är utgiven på Forum och innehåller 350 sidor.

Mian Lodalen är författare, frilandsjournalist, krönikör och flitigt anlitad föredragshållare. Hon har tidigare gett ut krönikesamlingarna Kärlek (Atlas) och Mera kärlek, romanerna Smulklubbens skamlösa systrar och Trekant och dessutom medförfattare till boken Könbalans – så jobbar du jämställt. I den hyllade Dårens dotter (2008) skildrade hon med svärta och humor Connies uppväxt med en pappa olik alla andra.

Handling: Tiger är en fortsättning på Dårens dotter. Det är nu mitten på 1970-talet och Connie har blivit tonåring. När boken börjar har Connie börjat sjuan på Rosenlundsskolan i Jönköping. Flyttlasset har gått från lägenheten på Ekhagen till det fina villaområdet Bymarken (gräddhyllan kallad av Jönköpingsborna). Hon bor fortfarande hos Britta och Lennart. Hennes mamma är död sedan länge och pappa ”Dåren” träffar hon inte ofta nuförtiden.

Connie är inte särskilt utvecklad, hon är ovanligt liten till växten, platt som en planka, något annorlunda och lite utanför. Men helt plötsligt dyker Räkan, Sirkka och Liten upp och hon blir en i gänget. De kallar sig ”de Sisters in crime.” De festar loss ordentligt, dricker sig rejält fulla, röker och hånglar med olika killar.

Mian Lodalen är en otroligt bra författare och hennes tuffa huvudkaraktär Connie, är en person som jag bara inte kan låta bli att älska. Att följa Mian på hennes äventyr i Jönköping är så fascinerande, eftersom jag själv bor där. Jag ser gatorna som Connie passerar från Rosenlundsskolan - genom centrum – Östra Storgatan – Rådhusparken – biblioteket och den långa backen upp till Bymarken. Mian Lodalen berättar om Connies tonårsliv med mycket inlevelse och med glimten i ögat. En bok som får mig att skratta och det är underbart, eftersom jag sällan skrattar åt böcker jag läser, även om böckerna sägs vara roliga. Mian Lodalen är en underbar författare och jag hoppas att många läser Tiger.

Betyg 4/5 Kristina Simar
Betyg 4

Dina.Tiger 2010-12-27 20:06
Fortsättningen på "Dårens dotter" fångade mig mycket lättare än föregångaren. Den här gången får man följa Connie genom hennes tonårsliv; sprit, festande, uppror och gemenskap. Kärleken infinner sig också förstås, men inte alls på det sättet som förväntas av "normala männsikor.
Mian Lodalen skriver med både humor, brutalitet och tragik och jag blir verkligt fästad vid Connie i hennes kval. Av mig får den en 5:a, otroligt svår att lägga ifrån sig.
Betyg 5

koala_75 2011-04-26 19:10
Hon skriver så bra. Boken sträcklästes
Betyg 4

HannaYouvan 2014-01-28 13:56
MYCKET läsvärd bok om Connie´s ( Lodalens alter ego) ungdomsår i Jönköping på 1970-talet.
Jag känner igen mig - boken är fylld med tidstypiska minnen från 70-talets Sverige.
Det var drygt ett år sen jag läste boken men minns att jag sträckläste från pärm till pärm...
Betyg 5

bonadea 2015-06-20 07:10
Tiger är fristående fortsättning på Dårens dotter. Connie har blivit tonåring , kontakten med pappan är bruten, hon bor kvar hos Lennart och Britta. En fantastisk bra bok om hur det var att växa upp på 70 talet , klyftan mellan ungdo7och vuxna, utanförskapet , mellanölen som säljs i affären , Tiger är en generations Roman som får mig att känna nostalgi. Mian Lodalen har fått med allt för att boken ska få fullpot, Dårens dotter var en jätte bra bok men Tiger är ett strå vassare. Hennes personbeskrivningar är så äkta att man tror att man känner karaktärerna , boken tar oss tillbaka till 70 talets Sverige med allt vad det innebär.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Tiger


  Köp boken som film på cdon: