bokrecensioner boktips

Veterinären

Författare: Gertrud Hellbrand
Genre: Roman
Utgivningsår: 2014
ISBN: 9789100133528


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Kristin återvänder till sin barndomstrakt för att göra ett radioreportage. Den ensliga hästgården i Östergötland är fortfarande ”hemma”, fast hon bott i Stockholm länge. Huset på kullen är sig likt, liksom stallet och skogen, betesvallarna och fälten, den skiftande grönskan och leråkrarna. Men stämningen på gården är spänd. Familjens avelssto ska begravas under ceremoniella former, och den destruktiva ryttartalangen Carro är försvunnen. Kristin börjar tvivla på sitt uppdrag. Vad var det som fick henne att en gång lämna Småsjöbygden? Vad förväntas hon egentligen att skildra? Kan man fly från sitt förflutna? I Veterinären berättar Gertrud Hellbrand om en trakt där lantbruk och hästsport samexisterar. Det är en roman om landsbygd men också ett relationsdrama och en släktkrönika som tar sin början på 1950-talet. Mot bakgrund av ridsportens utveckling till en folkrörelse, med djup betydelse för generationer av flickor, framträder en stark modersgestalt – veterinären – som en bland flera andra slumpartade och fatala krafter som formar en familj.
Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Veterinären :
2024-05-21 06:59
Veterinären är en släktkrönika som börjar på 50 talet. Det är en bok där ridsporten och kärleken till hästarna är en tråd genom hela boken. Hästar och ridsport har alltid funnits i mitt liv och därfö blev det en självklarhet att läsa boken, och jag hade höga förväntningar på den. Veterinären har fått bra recensioner av sona läsare och därför trodde jag verkligen att jag skulle tycka om den.

Tyvärr blev det inte så. Främsta orsaken till det är att jag hade svårt att komma in i handlingen. En släkt krönka, hästar, relationer mellan människor och Personbeskrivningar, allt finns där. Jag borde älska boken, men för mig blev det hur författaren byggde upp sin betättelse som orsakade att jag inte ens läste ut boken. Jag gav den verkligen en chans men egter drygt 200 sidor sa jag till mig själv att livet är för kort för att slösa på att läsa böcker man inte tycker om.

Handling & Tema : 4/5
Karaktärerna: 2/5
Miljöbeskrivning: 2/5
Språk och berättarkonst 1/5
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Veterinären
Liknande böcker:
Två systrar
 J. Bengtsson
På egna ben
 S. OFlanagan
Eldsjäl
 A. Åhman
Ett litet bo
 I. Edelfeldt
Bombay Take away - Ind..
 M. Mendel Westberg
Eldens tid och isens d..
 E. Eriksson
Stormberget
 L. Marklund
Samma Författare: