bokrecensioner boktips

Femtio nyanser av honom

Författare: E L James
Genre: Roman
ISBN: 9789113050812


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När litteraturstudenten Anastasia Steele intervjuar den framgångsrike vd:n Christian Grey blir hon helt tagen - han är ursnygg, men skrämmande. Övertygad om att hon inte kommer att träffa Grey igen gör hon allt för att glömma honom, tills han en dag dyker upp på hennes jobb och bjuder ut henne.
Den naiva och oskuldsfulla Ana blir förskräckt när hon inser hur mycket hon vill ha Christian, och när han varnar henne för att komma honom nära blir hon bara mer intresserad.
Men Christian Grey är ingen vanlig man - stormrik, passionerad och kontrollerande, med mörka hemligheter som döljs bakom den perfekta ytan. Snart upptäcker Ana mer än hon någonsin kunnat ana om sina egna begär, och allt det Grey gömmer för omvärlden ...
Medelbetyg: 3,5 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Femtio nyanser av honom :
2014-03-06 21:20
Otroligt bra!
Betyg 5
2014-03-28 16:14
Den första boken i trilogin "Fifty shades". Den beskriver den omöjliga (?) kärleken mellan Anastacia Steel och Christian Grey och det är en fantastisk skildring som verkligen griper tag i mig. Det känns som att det är jag som är Anastacia och jag slits mellan olika känslostormar. Vid ett ställe i boken blir jag så arg så att jag är tvungen att lägga ifrån mig den. Annars är den oerhört beroendeframkallande och svår att sluta läsa... Boken är känd för sina erotiska beskrivningar men jag tycker att själva kärlekshistorien är det mest gripande. Jag är imponerad över författarens förmåga att fånga mig och tycker att denna konst tillsammans med den gripande kärlekshistorien är värd en stark 4:a i betyg.
(140312)
Betyg 4
2014-04-16 13:18
Klyschor, klyschor och sedan en kaskad av klyschor... "...rik, snygg, framgångsrik, bla bla bla, min inre gudinna, multipla orgasmer..."
Jag förstår att boken får säljsiffror utan dess like - för det är ju egentligen porr... Men varför så hyllande till kvinnoförtryck (och det utan att lämna en slags förklaring i ett efterord eller liknande)?
Vill inte ens ge den en 1a...
Språket är under all värdighet - om man nu orkar bry sig om en sådan sak när man läser den?
Betyg 1
2016-01-16 10:29
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om denna boken. Den är både bra och dålig på samma gång.

Emellanåt tyckte jag att den var bra, men sen böts det till åh vad dryg den är och mycket troligt att det skulle gå till såhär. Så nää, jag kan inte bestämma mig för om vad jag riktigt tycker. Det jag vet är att jag inte känner att jag behöver läsa fortsättningarna iaf för så fast blev jag inte.Sorry alla människor. Jag vet att det finns tok många där ute som är helt galna i denna boken. Så det måste väl vara jag som är lite annorlunda då :-p

Eller så beror det på att jag som sagt mest gillar sanna berättelser och memoarer.

Saker som hänt på riktigt tilltalar mig mer och får mig mer intresserad än vad påhittade grejer gör.


Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Femtio nyanser av honom
Liknande böcker:
Bara på besök
 B. Oleary
De ofrälsta
 R. Harris
Blå
 M. Lunde
Flickvänskontraktet
 A. Keiler
Jag är Gud
 M. Karim
Gökungen
 L. Marklund
De sju vindarnas hus
 A. Estberg
En mor
 M. Gorkij