bokrecensioner boktips

Singel i sumpan

Författare: Annika Sundbaum-Melin
Genre: dagbok
ISBN: 9172632011


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Journalisten Annika Sundbaum-Melin har skrivit en dagbok om hur man klarar av det första året efter skilsmässan. När den första chocken lagt sig och prozactabletterna börjat ge effekt så upptäcker hon att även en halvfet trebarnsmorsa som närmar sig fyrtio fortfarande kan ha kul på krogen. Det här är en slags anti-Bridget Jones Dagbok. Det handlar inte om den ständiga jakten efter den rätte, utan snarare efter ett tillfälligt ragg. Det är inte en tjusig karriärskvinna utan en trebarnsmor som sliter på dagarna och överdoserar Treo på morgnarna när bakfyllan är för svår. Boken utspelar sig inte i en genomdesignad innerstad i övre medelklassmiljö, utan i den slitna förorten Sumpan.
Medelbetyg: 2,75 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Singel i sumpan :
2004-07-19 02:11
blev fångad direkt. annika skriver mkt bra och tar upp personliga saker. efter halva började jag irritera mej en hel del på hur hon beter sej i vissa situationer, men jag antar att ingen är fel fri. och detta till trots är boken otroligt bra underhållning.
Betyg 4
2004-08-19 10:01
Riktigt dålig! Tragiskt att detta är en dagbok av en person som finns i verkligeheten - vissa borde inte få ha barn alls! Snacka om dålig förebild för sina ungar! Hon beter sig som värsta sortens slampa och drar hem karlar i tid och otid, lämnar barnen till den ena barnvakten efter den andra (t.o.m. på familjesemester utomlands) för att kunna ge sig ut på krogen och ragga på småkillar (jämfört med henne själv alltså, inget fel på åldersskillnad men...). Hade detta varit en vanlig underhållningsroman hade den kanske varit OK men som mamma retar man bara upp sig på vilken dålig mamma HON är och hur tonårsaktigt hon beter sig genom hela boken. Stackars barn! Dessutom är den dåligt skriven och kryddad med både stockholmsslang och svordomar... Inget i min smak!
Betyg 1
2004-11-04 10:36
Jag trodde inte att jag skulle gilla den här boken men det gjorde jag! Rolig och träffsäker dagboksskildring om författarens liv. Känner mig sugen på att läsa mer av henne, krönikor och övrigt.
Betyg 3
2005-04-16 11:34
Tänk er Bridget Jones som svensk, nyseparerad småbarnsmamma - vips har ni Annika Sundbaum-Melin!
Hon har hemmet fullt av barn; en icke biologisk tonårsdotter, en son på drygt två år, och så mellandottern. Barnets respektive pappor tar inte speciellt mycket ansvar för dem, och hon kämpar på för att kombinera rollen som mamma med sitt jobb som skribent på Aftonbladet. Samtidigt spenderar hon större delen av sin fritid på olika klubbar, raggandes på unga hårdrockar-pojkar.

Hyfsat rolig bok, men det jag gillade mest var nog de olika låttexterna och kloka citaten som inledde varje månad.
Lite intressant var det också att försöka "dechiffrera" de olika upplysningarna om Sveriges kändisar, som givits mindre svårknäckta alias...
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Singel i sumpan
Liknande böcker:
The folded clock
 H. Julavits
Det är allt
 M. Duras
Irländsk dagbok
 H. Böll
Middag med mr Latte
 A. Hesser
Dolphin Diaries
 L. Daniels
Dagböcker
 F. Kafka
Vägar över Metaponto
 E. Johnson
Motorcycle Diaries
 E. Guevara
Anne Franks dagbok
 A. Frank
Samma Författare: