bokrecensioner boktips

Middag med mr Latte

Författare: Amanda Hesser
Genre: dagbok/kokbok
Ämnesord: mat
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9127027082


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Matskribenten Amanda lever ett liv där det mesta handlar om mat. Hon rör sig hemvant mellan New Yorks finkrogar och privata middagar med vänner, gör en resa till Rom med italienskt hemlagat på menyn, samt ett besök till den bästa tapasbaren i Barcelona. När hon träffar mr Latte är det mycket som måste stämma – han måste dela hennes kärlek till mat, älska att gå på restaurang, gilla sushi såväl som inälvsmat och absolut kunna öppna en flaska champagne.
Det här är något så ovanligt som en mat- och kärlekshistoria som skickligt vävts samman till en rolig och inspirerande kokbok med över 100 recept: lätta sallader, mat att ta med sig när man flyger, franska grytor, amerikansk husmanskost, läckra desserter och mycket mer.

Boken uppstod efter en serie krönikor som Amanda Hesser skrev för New York Times. Hon beskriver med mycket humor hur hon i New York träffar sin blivande make och hur deras förhållande utvecklas under ett par års tid. Middag med mr Latte är en träffsäker skildring av dejtandet och konsten att träffa Den rätte, samt en kärleksförklaring till något av det bästa livet har att erbjuda – god mat!
Medelbetyg: 2 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Middag med mr Latte :
2008-05-04 23:26
Världens gulligaste bok om att äta gott! Vi får följa Amanda från första träffen till bröllopet och däremellan klämmer hon in en himlans massa middagar med släkt och vänner. Och alla härliga gourmetrecept delar hon frikostigt med sig av i slutet av varje kapitel. Originellt!
Betyg 4
2008-11-20 23:15
Jag tycker inte det finns någon riktig handling i boken. Jag har försökt sedan i somras men jag orkar inte läsa ut den.
Betyg 1
2013-01-31 19:40
började gansjka lovande om matskribenten Amanda men blev seg rätt snabbt. Mest bara vad hon åt eller bjöd på när hon träffade olika människor. Dock ändå helt okej.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Middag med mr Latte
Liknande böcker:
Skulden
 H. Olsson
Sommar
 P. Jansson
Grodmuggen
 U. Trenter
Tjur på retur
 K. Moraeus
Varning för mat
 J. Jewert