bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Brisingr
Den äldste
Eragon
Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Odjuret av kaos
 T. Hollanti
Eldtronen
 R. Riordan
Den röda pyramiden
 R. Riordan

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerInheritance

 
Författare: Christopher Paolini
Genre: Fantasy
Ämnesord: krig, kärlek, ungdom, äventyr, drakar, magi, böcker på engelska
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9780385616508
 
Spänning:  8
Romantik:  5
Humor:  2
Sorglig:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


It began with Eragon...
It ends with Inheritance.

Not so very long ago, Eragon - Shadeslayer, Dragon Rider - was nothing more than a poor farm boy, and his dragon, Saphira, only a blue stone in the forest. Now, the fate of an entire civilization rests on their shoulders.

The Rider and his dragon have come farther than anyone dared to imagine. But can they topple the evil king, Galbatorix, and restore justice to Alagaësia? And if so, at what cost?


Medelbetyg: 5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Inheritance :


TusendelFörsent 2011-12-31 13:36
Äntligen har den sista boken kommit! Jag har väntat på att få läsa den och tänkte dela med mig lite av mina tankar om boken.

I Brisingr så lämnades vi i väntan på att Eragon skulle döda Galbatorix och med undran över hur han skulle kunna göra det nu när Eragon och Saphiras lärare Oromis dött. För att inte avslöja för mycket så jag bara att det löser sig och att varkatten Solembum har en viss roll i det hela.
I boken kämpar Eragon och Varden för att kunna döda Galbatorix och befria Alagaësia från hans ondska. När en högt uppsatt person blir kidnappad ställs saker på sin spets och Eragon måste ta ett större ansvar än förut. Hemligheter avslöjas och saker som förut verkade självklara är inte längre det.

Den sista boken är en spännande avslutning som jag tror att de flesta kommer vara nöjda med, även om vissa frågor förblir obesvarade. Dock så finns det chans att vi får se mera av Alagësia i framtiden.
Den avslutande boken är riktigt spännande och Paolini lyckas vrida berättelsen flera varv utan att det blir dåligt och krystat. Det hände många saker som fick mig att börja undra hur det faktiskt skulle gå för Eragon och Saphira (läses: jag troddde att det var kört) men Paolini överraskade med sin fantasi och känsla för vad som är trovärdigt och det som bara är Mary Sue-aktigt, alltså lite för perfekt och bra.

Inheritance(Arvtagaren på svenska) är en superbok som borde läsas av alla som anser sig gilla fantasy, och självklart av de som läst de tidigare böckerna. Boken kan också läsas med nöje av de icke-frälsta(de som inte läser fantasy och älskar genrén).

Jag rekommenderar verkligen att läsa boken på engelska eftersom den är mycket mer nyanserad och har ett fantastiskt språk på engelska.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Inheritance


  Köp boken som film på cdon: