bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den äldste
Eragon
Inheritance
Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand III: Dem..
 C. Wennerström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Odjuret av kaos
 T. Hollanti

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBrisingr

 
Författare: Christopher Paolini
Genre: Fantasy
Ämnesord: filosofi, krig, spänning, ungdom, äventyr
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9163844435
 
Spänning:  7
Romantik:  5
Humor:  4
Lärorik:  4
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Brisingr är den tredje delen i succéserien om Eragon och draken Saphira. I Sverige har de två första titlarna, Eragon och Den äldste, sålt i närmare 200 000 exemplar.

Alla som läst de tidigare böckerna vet att Brisingr är det första ord med magisk betydelse som Eragon lär sig. "Det var det första ord jag tänkte på som titel för boken", berättar den unge författaren Christopher Paolini. "I den här boken avslöjas det att ordet är ännu mer betydelsefullt än vad till och med Eragon kunnat ana."

Medelbetyg: 4,38 (29 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Brisingr :


Bellan 2008-01-17 13:33
Älskar hans värld han målar upp. Märks att författaren har blivit äldre och han har blivit säkrare som författare. Minus på att han tar med ett stort problem för ungdommar och gör det till en tävling om styrka.
Betyg 5

Anton.S. 2008-10-09 08:20
Brisingr är helt klart en värdig efterföljare till Eldest ("Den Äldste" på svenska). Enligt mig är Brisingr en otroligt bra bok, dock skiljer den sig lite ifrån de första två böckerna. Paolinis' språk verkar mer vuxet, och Eragon har växt i sina tankar och känslor. Nu verkar han mer alert, vuxen och målinriktad. Boken kan jämföras med J.K. Rowlings sista Harry Potter bok, då har Harry blivit mer vuxen, likaså Rowlings språk. Brisingr är ett måste för alla fantasyälskare! Jag kan knappt hålla mig tills den sista boken om Eragons äventyr kommer ut.
(Jag läste boken på engelska)
Betyg 5

Yuffie 2008-10-31 17:33
Har inte läst ut den än, halva kvar kanske, men det jag läst älskar jag:o)
Betyg 5

davve 2008-11-28 17:48
jag tycker att den här boken är jätte bra! den har fängslat mig vid soffan flera gånger. Jag rekomenderar den hära boken till alla som gillar fantasy men jag tycker att man ska läsa ettan och tvåan först
Betyg 5

Avelia 2009-01-21 18:51
bra
Betyg 4

ForgottenChild. 2009-01-22 20:36
okej, kan ju säga så här. Eragon är en skit bra serie läääs! :D
Brisingr är en mycket värdig uppföljare till Eragon och De äldste. Och det märks att Christopher, har blivit säkrare som författare. Boken är av högsta klass från pärm till pärm. Och han har också lyckats gjort boken som en äkta författare, han får saker att hända som man inte väntat sig :D
Läste ut den för ett par timmar sedan, och det är väldigt sorgligt för böckerna är så otroligt bra. Hoppas han skyndar på med fortsättningen, mohahahah^^
Betyg 5

Leonora 2009-02-06 18:40
Jag älskade både Eragorn och Den Äldste, och Brisingr var klart en bra uppföljare men inte lika fängslande som de tidigare böckerna i serien.
Jag tror att den som läste serien för spänningen blir missnöjd medan de som älskar miljöerna och personerna får en del av sitt lystmäte.

Brisingr känns som en genomarbetad bok med långa dialoger och mycket beskrivningar - kanske för mycket. I vissa fall kunde det kännas lite segt och även om språket stundtals är vackert är det ibland inte helt korrekt och det känns lite tråkigt.

Gillade ni Eragon och Den Äldste måste ni läsa den här. Dock är de första böckerna i serien nog viktiga att ha läst innan man ger sig på den här.

Spännande värld och genomarbetat men utan den där gnistan av äventyr.
Betyg 3

Love_Baloo 2009-02-11 17:43
Mycket bättre än de andra två böckerna. Väntar spänt på den fjärde
Betyg 4

peter_ 2009-03-14 23:13
Tycker dom 2 första böckerna har vari fruktansvärt bra, JK rowling klass, en värld av magi drakar och övernaturliga väsen, stora rekommendationer.
Måste dock vänta på att ljudboken kommer ut pga min dåliga syn men hoppas då att den inte kommer allt för sent, thomas bolme har en riktigt bra röst att höra på.
Betyg 5

ElinJ 2009-03-19 20:41
Lovelovelove<3<3<3<3<3
Betyg 5

Svante_O 2009-03-20 17:54
Jag har läst alla i serien om Eragon och jag har fasnat hjäte hårt i dom.
Och jag längtar efter sista delen i serien om arvtagaren.
Betyg 5

MarcusNilzon 2009-07-15 19:24
Dessa böckerna är makalösa, bara av att läsa dem får en att förstå vilken otrolig fantasi man måste ha för att kunna skriva en sån här berättelse. Jag vill påstå att "Arvtagar serien" håller världsklass med sin otroliga spänning och en fantastisk filosofi.
Betyg 5

CARL. 2009-10-19 16:33
Den här boken var rolig jag kunde knapt slita ögonen från boken när jag skulle lägga mig längtar tills sista boken kommer ut
Betyg 5

dsebbe 2010-02-11 20:23
Och jag som trodde att detta var sista, men den är lika härligt äventyrlig. Den är ganska mörk men det förtar inte historien. mycket bra del i triologin
Betyg 4

Bookworm 2010-05-04 22:06
Förstår egentligen inte hysterin kring de här böckerna. Det märks visserligen att Cristopher har talang med tanke på hur ung han var när han skrev första boken, men jag har en konstant känsla av déjà vù eftersom han tagit bitar ur varje fantasy-bok jag läst. Rätt förutsägbar också. Ganska härlig stämning ändå, men det blir inte mer än ett medelbetyg.
Betyg 3

Kribzen 2010-06-20 20:17
Håller med Bookworm helt och hållet. Känns som om det finns något ur nästan varenda riktigt känd fantasybok. Och första och andra böckerna är ju klart baserad på Star Wars (handlingen är likadan). Men men, en klar förbättring i Brisingr, ändå.

(Och OBS, den heter Brisingr, inte Brisinger ;) )
Betyg 3

Jamina 2010-07-26 23:19
I <3 it.
Betyg 5

Runko 2010-10-20 02:09
i denna bok är de mer komplicerade dialoger och mindre spänning. Väldig väldigt långa dialoger för att vara ärlig, extremt mycket detaljer. Men sånt älskar jag. Man ska kunna se miljön framför sej och intellektuella dialoger ger boken en "smart" känsla. Trotts de långa beskrivningarna och dialogerna känns boken aldrig tråkig. Mycket välskriven och jag rekommenderar den starkt.
Betyg 4

torak 2010-11-16 17:59
jag tycker om den här boken och jag har läst dom 2 första böckerna men dom är lite tjocka
Betyg 4

lulle 2011-01-17 08:27
boke så jävla bra när man har burjat så kan man inte sluta den är helt klart en värdig förföljare av eragon,den Älste.man ser helt klart att Christopher paolin har blit mycke mycke bätre jag älskar boken jag rekomenderar alla som inte har läst serien att läsa den.
Betyg 5

Linddraken 2011-04-27 08:08
Den tredje boken fortsätter Eragons vidare äventyr där han och hans drake Saphira måste uppfylla ett antal löften som de har gjort åt andra.

inget mer om det, utan låt oss komma till kritiken.
Det är inte mycket som händer på denna bok. Det förekommer intressanta delar, som början av boken där Eragon, Roran och Saphira konfronterar Raz'acerna, men flera tråkiga delar, som dvärgpolitik. Det finns stora avslöjanden, som hur Galbatorix fick sin makt, men också mindre intressanta delar. Det enda viktiga som sker i historien är bara om Brisingr, som av moral tänker inte avslöja vad det är. Men det syns att Paolini börjar nu tappa kreativiteten. Det finns inte mycket fantasi i denna bok. Lägre betyg från mig.
Betyg 2

TusendelFörsent 2011-09-30 19:35
Än en gång en riktigt bra fantasy-bok av Paolini!
Atra esterní ono thelduin
Betyg 5

bonadea 2014-05-28 07:52
Brisingr är tredje boken om Eragon och draken Saphira, Christopher Paolini har mognat som författare och det märks tydligt i hans böcker. Jag tycker det är stor skillnad på första boken Eragon som när jag läste den upplevde jag att trots att handlingen var bra så var språket lite för enkelt, kändes mer som en ungdoms bok, andra delen De äldsta kändes inte lika ungdomlig och i Brisingr märker man tydligt författarens utveckling och mognad. I Brisingr fortsätter kampen mot den onde Galbatorix, men allianserna har problem med slitningar mellan varandra, en spänd stämning med hot om ett inbördeskrig.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Brisingr


  Köp boken som film på cdon: