bokrecensioner boktips

samvetets röst

Författare: helen fieldning
Genre: Roman
ISBN: 9177117611


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Rosie är anställd på en PR-byrå i London och förtrollas av den glamourösa kändisvärlden. När TV-stjärnan Oliver upptäcker henne blir hon ett lätt offer. Han är lite äldre, världsvan och en erfaren förförare. Rosie anar inte att Oliver har för vana att förstöra sina kvinnors självförtroende. Det börjar med påpekanden om hennes klädsmak och städvanor och snart är det medvetet elak kritik av hennes utseende och personlighet. Sakta men säkert knäcker han Rosies självkänsla.
Till sist ser Rosie bara en utväg: att fly. Om hon inte ska förvandlas till en jämrande knähund måste hon lämna Oliver och London! Av en ren tillfällighet får Rosie jobb i ett flyktingläger i Afrika och finner till sin förvåning att hon är perfekt som administratör och känneratt hon äntligen gör något viktigt.
När rykten om missväxt och hungersnöd i grannlandet når Rosie försöker hon få fram mat och medicin från huvudkontoret - men lyckas inte. Snart närmar sig enorma flyktingströmmar lägret och i sin förtvivlan reser Rosie till London för att utnyttja kontakterna inom kändisvärlden. Ingen kändis nobbar chansen att spela världssamvete, och snart har Rosie lockat stjärnorna inom film-, TV-, modell- och musikvärlden till Afrika. Hack i häl med dem anländer Oliver och alla internationella TV-bolag.
Lägret förvandlas till en lekplats för de berömda och rika. TV-kamerorna surrar mellan de små tälten. Stjärnornas stora egon kraschar mot de enkla förhållandena och driver Rosie till vansinne. Att hantera kändisar är inte så lätt som hon trodde och Oliver är på krigsstigen...

Medelbetyg: 3 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av samvetets röst :
2004-06-21 18:35
jag gillar helen. hennes böcker är alltid underhållande och lättsmälta. dock tycker jag att hennes bridget böcker är bättre än denna.
Betyg 3
2005-08-16 16:41
Rosie är en London-bor som gör precis det som jag vill göra - hon klipper av sina band, tar sitt pick och pack, och reser till okända landskap och miljö. Hon åker till flyktingläger i Afrikas mest fattigaste länder - och arbetar där inom flyktinglägret för att skaffa
human hjälp till folket där.

Innan Rosie åker till Afrika, hamnar hon i en krets av kändisar i London; den sk ”kändisklubben”. Hon blir nämligen blixtförälskad i den charmiga kulturmannen Oliver, som är kärnan i kändisklubben, ty det är han som charmar alla med sin otroliga karaktäristiska karisma. Men det visar sig att han är inte den perfekta charmiga Oliver hela tiden, utan han
visar sig ha även mörka sidor i sig. Rosie vågar bryta sig loss till slut från honom och hans starka men ack så ytliga vänner - och det är då hon reser till Afrika.

I Afrika lär Rosie känna jordnära människor, som även har starka karaktäristiska drag i sig. Där träffar hon bl a Henry och den stilige läkaren O’Rourke. Hon arbetar hårt med dem - och befinner sig snart mitt i ett stort kris. En stor svält-våg skulle snart drabba dem, och hon
måste komma på vad som ska göras då de inte får den hjälp de behöver från de olika hjälporganisationerna samt FN. Det enda som verkar vara till hjälp är hennes sista trådar att dra i - Kändisklubben i London. Rosie sväljer sin stolthet och reser tillbaka till London, för att börja få ihop alla ytliga kändisar till en hjälpa folket i Afrika som håller på att svälta sig till döds.

Helend Fielding är författaren till den här romanen - och den är väldigt bra skrivet.
Jag väntade mig inte den stora allvar i boken som den verkligen hade. Jag hade i tankarna att jag skulle nu få läsa en lättsam roman - om kärlek och dess problem; eftersom Helen Fielding är även författaren till kända ”Bridget Jones dagbok”.
Men jag ska inte säga att jag blev besviken, ty jag njöt verkligen av att få läsa den här boken. Jag hade den några kvällar vid min sida i sängen, och läste den under timtal - fast jag visste att jag borde egentligen släcka och börja sova. Men det gick inte att ta undan boken!
Visserligen fanns den ironiska och självutlämnande humorn kvar i hennes stil att skriva - men det var inte det centrala i boken denna gång. Och det tyckte jag om.
Allvarliga ämnen togs upp - och det gav även en gnistra till min villja att göra mer betydelsefullt här och nu...
Betyg 4
2006-01-15 21:28
Samvetets röst är H Fieldings debut roman och inte alls lika känd som hennes senare böcker om Bridget Jones. Romanen handlar om en kvinna som blir kär i en känd TV-profil. Förhållandet varar några månader men är väldigt ojämt och istället för att bli olycklig tar Rosie, bokens huvudperson, ett jobb utomlands.
Man kan säga att boken är indelad i två delar, en del handlar om Rosies nuvarande liv och en del handlar om vad som hänt tidigare och i slutet av boken sammanstrålar de båda olika delarna.
Betyg 2
2007-01-30 19:32
Helt okej att läsa, men inte så mycket mer.
Betyg 3
2008-11-25 08:15
Rosie lämnar livet i London för flyktingläger i Afrika. En roman som tar upp viktiga ämnen men som ändå inte ger något speciellt. Helt okej semesterläsning även om den var lite seg framåt mitten.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till samvetets röst
Liknande böcker:
Stormberget
 L. Marklund
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en
Rakbladstårar
 S. Cosby
Silverviken
 J. Moyes