bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
where the heart is
Liknande böcker:
Flickan som sa nej
 E. Seeberg
Hallonfallet
 G. Tunström
Ensamheten
 I. Andersson
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
En mors bekännelse
 K. Rimmer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Under floden
 S. Nordstrand
Makten
 N. Alderman

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerTuta och käka öppnar inom kort

 
Författare: Billie Letts
Genre: Roman
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Den rullstolsbundne vietnamveteranen Caney Paxton driver tillsammans med Molly O ett litet landsvägskafé i östra Oklahoma. Men trafiken har sökt sig andra vägar och Tuta och Käka ser lika skamfilat ut som dess ägare. Caney har inte varit ute sedan baren öppnades och Molly O, som har fyra misslyckade äktenskap bakom sig, går i ständig väntan på att hennes förrymda dotter ska dyka upp.
En blåsig decembermorgon slås dörren till baren upp och in stormar en ung kvinna med en halvdöd hund i famnen. Vera Takes Horse är där och jobbet som kombinerad servitris/inkastare är hennes.
En kort tid därefter står vietnamesen Bui Khanh i dörren och påstår sig vara världens bästa kock. Eftersom Vera är bra på att kasta in kunder behövs det hjälp i köket. Men matlagning är knappast Buis specialitet, däremot är han en fixare av stora mått. Han reparerar, bygger och botar både djur och människor.

Förändringens vind drar in i Caneys och Molly O:s stagnerade liv. En säregen och trasig skara människor finner varandra och delar med sig av sin kärlek och värme.

Billie Letts "vuxensaga" är fylld av humor, värme och spänning. En berättelse att ta till sig när mörkret faller.


Medelbetyg: 4 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Tuta och käka öppnar inom kort :


Ninnas 2004-07-10 19:43
Det här är verkligen en jättebra bok!! En mycket stark fyra får den i betyg av mig! I början undrade jag en del över titeln, den är ju himla konstig egentligen. Men när man fattar varför den heter som den gör, är det rätt coolt! Jag gillar verkligen hur boken är upplagd, att man får följa huvudpersonerna olika levnadsöden och se hur de flätas samman. Författaren skriver mycket humoristiskt och roligt, vilket gör att jag flera gånger satte skrattet i halsen när historien ju egentligen är himla sorglig och tragisk bitvis. Lite på samma sätt som när jag läser Jonas Gardells böcker. Och det konststycket, att kunna blanda humor och tragik, det är ett jättebra egenskap hos en författare enligt mig! Det är himla snyggt. Och proffsigt! Efter att ha läst "Tuta och käka öppnar inom kort" kommer jag att luska tag på så många av författarens övriga böcker som jag lyckas komma över. Om de är på engelska eller översatta till svenska spelar ingen roll. För om de övriga böckerna är lika bra som denna, har jag fått ännu en författare att lägga till på min favvoförfattarlista!
Betyg 4

BlommigaBarbro 2018-11-24 02:19
Sisådär. Välskriven och ganska underhållande bitvis. Dock hade jag förväntat mig mer humor. Den här var mer tragisk än vad jag hade förväntat mig. Men karaktärerna och karaktärsporträtten tyckte jag var väldigt bra och dessutom realistiska.
Mitt slutbetyg blir, en 3:a!
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Tuta och käka öppnar inom kort


  Köp boken som film på cdon: