bokrecensioner boktips

Vem var den skyldige

Författare: Agatha Christie
Genre: Deckare
Utgivningsår: 1923


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Klassisk deckare av A. C. från 1923. Hercule Poirot blir kallad till Frankrike av en miljonär som känner sig mordhotad. Poirot kommer för sent, hans klient har hittats med en kniv i ryggen, men mästerdetektivens små grå celler börjar genast arbeta. Vem var den skyldige?
Medelbetyg: 3 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vem var den skyldige :
2004-05-27 16:32
P. T Renauld skriver ett brådskande brev till Poirot. "För Guds skull, kom!" och Poirot ger sig genast iväg med sin gode vän Hastings. Men de kommer för sent. Renauld hittas med en kniv i ryggen och hans änka blir totallt förtvivlad. Men Poirot är inte en person som låter en mördare komma undan. Hans grå hjärnceller börjar arbeta, vem var den skyldige?Knipslug liten deckare vars intrig lurar läsaren i sista ögonblicket. Stereotypa karaktärer som tyvärr känns så uråldriga att de inte alls fungerar. Hastings blir förälskad i en 17 årig flicka. Då han är runt 50-60 år känns det lite väl gubbsjukt för min del *moraliserar - hoho*...men framför allt känner jag mig inte besläktad med någon av bokkaraktärerna och därför går den bort. Den får en svag trea.
Betyg 3
2006-12-24 12:37
en rörig deckare. Lite för mycket vändningar i historien.
Betyg 2
2014-04-30 08:04
Jag tyckte verkligen om denna tidiga Christie-bok med Hercule Poirot i huvudrollen.

Dels är ju Poirot själv en fantastisk karaktär som vinner över mig som läsare både sett till hans genialiska hjärna men också för den humor som karaktären också bidrar med. Kapten Hastings och Poirot är bra tillsammans.

Dels tycker jag historien är underhållande med twister som överraskar och underhåller. Boken har också karaktärer i biroller som är underhållande, speciellt den yngre, överenergiske polisen Giraud var minnesvärd.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Vem var den skyldige
Liknande böcker:
Nyårsmordet
 K. Rune
Dödsäsong
 M. Sevenius
Färjkarlen
 S. Trenter
Glada ankan
 M. Grimes
Lustmordet
 M. Murat Somer
Offermakaren
 V. Sten
Sly
 S. Strömberg
Många tungor små
 H. Poloni