bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Drömhjärta
Salvadorena
Liknande böcker:
Flickan som sa nej
 E. Seeberg
Hallonfallet
 G. Tunström
Ensamheten
 I. Andersson
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
En mors bekännelse
 K. Rimmer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Under floden
 S. Nordstrand
Makten
 N. Alderman

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSeñor Peregrino

 
Originaltitel: Tarnished Beauty
Författare: Cecilia Samartin
Genre: Roman
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789170282126
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Jamilet, en sällsynt vacker flicka i en dammig mexikansk by. Men under kläderna bär hon en hemlighet, från ryggen ner till benen, vrider sig ett ohyggligt födelsemärke, som att hon har blivit gripen av djävulens hand.

Med falska papper och förhoppningen om ett normalt liv flyr Jamilet till USA. Hon tar arbete på ett mentalsjukhus och får ta sig an den gamle Señor Peregrino. En udda och mystisk herre, som kräver att Jamilet lyssnar på hans historia, i utbyte mot att han inte avslöjar hennes illegala vistelse.

När Señor Peregrino tar henne tillbaka till sin ungdom, då han påbörjade sin pilgrimsvandring till det legendariska Santiago de Compostela förändras allt. Señor Peregrino är en poetisk och överraskande berättelse om att aldrig mista tron på kärleken. Om att våga leva på den sköra linjen mellan fantasi och verklighet.

Medelbetyg: 3,5 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Señor Peregrino :


okidoki 2010-12-30 18:22
Banal, absolut, och pinsam. Den stinker av spekulation.
Betyg 1

koala_75 2011-05-30 20:34
Señor Peregrino är en vacker och fin roman med många bottnar. Några säger att den liknar det coelho skriver, men själv har jag aldrig förstått mig på hur han kan vara så populär.

Boken har två historier. En som handlar om flickan som flyr Mexico för att undkomma bybornas skvaller om hennes födelsemärke som de tror kommer från Djävulen. När hon kommer till USA får hon med falska papper arbete på ett mentalsjukhus där hon träffar Señor Peregrino.

Den andra historien handlar om Señor Peregrinos vandring på pilgrimsleden Santiago de Compostela. Där träffar han den underbara men mystiska Rosa.

Boken är ganska enkel men ändå vacker. Den byggs upp på ett speciellt sätt. Den är något ojämn då jag i mitten kände att historien stod still, men sedan tog den fart igen och man ville bara veta vad som händer sedan.Den överraskar.
Betyg 4

sgs 2011-11-29 21:38
En fängslande och oförutsägbar bok om en mexikansk flicka med ett födelsemärke som hon flyr till USA för att ta bort. Där träffar hon Senior Pelegrino på ett mentalsjukhus och deras samtal förändrar det mesta.
Mycket läsvärd.

Betyg 4

ingridc 2012-02-11 09:19
En saga med två sammanflätade historier. Intressanta miljöer dvs om fattigt liv i Mexiko, mexikanares liv i LA och om pilgrimsvandring i Spanien. Och så tilldrar sig en del på mentalsjukhus i LA men den delen är mycket osannolik.
Betyg 4

Sandwich 2017-08-03 14:24
En aningen seg men fin bok. Handlingen gick tyvärr lite långsamt fram men hade en väldigt fin historia. Fina tankar och ordspråk som kan vara värda att tänka på. "Señor Peregrino" är enligt mig värd en 3a. Gillade ni denna bok så bör ni läsa Cecilia Samartins andra bok Drömhjärta.
Betyg 3

bonadea 2019-05-14 05:24
Två historier i en. Jamilet är en ung mexikansk flicka med ett stort födelsemärke över hela ryggen. På grund av märket har hon blivit stämplad i sin by, de vidskepliga bybor är övertygade om att Jamila är märkt av djävulen, och hennes liv har varit svårt sedan hon var liten.
Hon flyr till sin moster som bor i USA.
Hon börjar arbeta på ett hospital för psykisk sjuka och där träffar hon den märkliga Senor Peregrino som berättar sin historia för henne.
En lfin historia även om den aldrig berör mig på djupet. Läsvärd men inget mer än det.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Señor Peregrino


  Köp boken som film på cdon: