bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Paradisets fångar
 A. Paasilinna
Om jag ger dig ett barn
 A. Zachrisson
Idag ska allt bli anno..
 M. Semple
Boel och Oscar
 J. Sundström
Mocka
 T. De Rosnay
Svar till "Ensam -42"
 E. Busch
Damen med bysten
 K. Brunk Holmqvist
Kärlekshandling
 J. Eugenides
Hut går hem
 G. Silva
Sigmund härskaren
 E. Arnesson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKendalls Dotter

 
Författare: Elaine Bissell
Genre: Roman
Utgivningsår: 1985
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Caroline Kendall föds i en av världens rikaste familjer. Omgiven av livakter och limousiner växer hon upp i ett hem fyllt av kärlek, till ett liv utan bekymmer.
Hennes mor Elizabeth chockerade en gång omvärlden genom sitt giftemål med " rövarbaronen" Lawrence Kendall, men äktenskapet blev ovanligt lyckligt. I den jämnåriga Ellie Halloran, familjens allt i allo, hade Elizabeth en trofast vän. Deras döttrar föddes ungefär samtidigt.
GAIL HALLORAN växer upp i skuggan av Caroline, men flickorna blir trots allt bästa vänner, precis som mödrarna. Gali drömmer om att lägga världen för sina fötter, och hon gör det också- från scenen. Caroline påbörjade en egen yrkeskarriär-under antaget namn.
De är båda vackra, intelligenta och viljestarka. De får kämpa för att nå toppen. Men tiden lär de sig att ryktbarhet och framgång har sitt pris-och att framgången känns meningslös om man inte har någon att dela den med...

Utdrag ur boken:
Hon gick vidare, försummad av vad hon fick se och blev ännu mer bestört när hon såg ansiktena på de munchenbor hon mötte. De skyndade åt alla håll, mörkt och sjabbigt klädda, med rockkragar och halsdukar för ansiktena i den råa kylan, ansikten som var nästan helt uttryckslösa. En eller annan kastade en hastig blick på henne, ovana vid att se en päls och hatt.
De få fordon som fanns på gatorna var mestadels små lastbilar, skrangliga bussar och ett litet antal bilar. Överallt fanns människor med nätkassar eller med små ynkliga paket i händerna, mestadels matpacket inslagna i brunt papper. Men det var något underligt med människorna, något som hon först inte kunde sätta fingret på. Och så med ens förstod hon. Människorna var till större delen kvinnor. Kvinnor och barn. Långsamt insåg hon. En halv generation män hade sårats eller dödats i kriget. Efter att ha gått omkring i en timme vände hon tillbaka till järnvägsstationen och gick igenom den delvis förstörda byggnaden med halvslutna ögon, ombord på tåget som skulle ta henne till Prag


Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Kendalls Dotter :


bonadea 2010-11-08 18:33
Läser man baksidan på boken så låter det som en oorginel historia om rik flickas liv, som det finns många romaner av det slaget.
Kendalls dotter var en överraskande läsupplevelse, då boken är så mycket mer än baksidan texten utlovar .
Mer än första halvan av boken beskriver Carolinas mors liv och hennes väninnas Ellie, vi får följa flera intressanta människo öden, en del av historien utspelas Under andra värdskriget, i länder som tyskland, Prag, Tjekien, mm
Fast boken är en tegelsten på 450 sidor, så borde den innehålla några till människo öden, t ex Lawrence Kendalls tre barn från första äktenskapet omnämns bara ytligt men som läsare blir man direkt intresserad och vill veta mer om deras roll i berättelsen.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Kendalls Dotter


  Köp boken som film på cdon: