bokrecensioner boktips

Flickan med snö i håret

Författare: Ninni Schulman
Genre: Deckare
Ämnesord: kärlek, spänning, ungdom
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789137135489


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ondskan lurar mitt ibland oss

En kall och snöig nyårsafton försvinner sextonåriga Hedda Losjö från sitt hem utanför Hagfors i Värmland. Hennes föräldrar är förtvivlade. Vad kan ha hänt deras skötsamma dotter? När poliserna Petra Wilander och Christer Berglund får fallet på sitt bord visar det sig snart att Hedda har levt ett dubbelliv.
En tid senare hittas en ung flicka mördad i en jordkällare i skogen några kilometer från familjen Losjös hem. Flickan är naken och har dödats med ett skott i bakhuvudet. Kan det vara den försvunna Hedda? Den lilla polisstationen står nu inför en av sina största utmaningar.
Journalisten Magdalena Hansson har lämnat Stockholm och flyttat hem till Hagfors med sin sexåriga adoptivson Nils efter en uppslitande skilsmässa. Hon är trött och deprimerad och hoppas att lugnet på landsbygden och tryggheten i uppväxtstaden ska ge henne livsglädjen tillbaka. Magdalena engagerar sig känslomässigt i den försvunna Heddas öde och börjar undersöka fallet närmare. Snart inser hon att den fridfulla bygden bär på hemligheter som vissa gör vad som helst för att dölja.
Medelbetyg: 4,11 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Flickan med snö i håret :
2010-10-04 21:11
En debutdeckare som smakar mera.
Handlingen utspelar sig i Hagfors och handlar om journalisten Magdalena som just skiljt sig och flyttat från Stockolm. Hon kommer en traffikinghärva på spåren och gör allt för att få ett bra scoop.
Lite trevande inledning, men mycket dramatisk och spännande slut.

Betyg 4
2011-09-02 17:41
Detta är Schulmans debutroman. En spännande berättelse med ett rafflande tempo.
En ung flicka hittas mördad i en jordkälla. En flicka är spårlöst försvunnen. Det handlar om trafficking.
Betyg 4
2011-10-31 11:37
Vilken debutbok! En flicka är försvunnen och poliserna Petra och Christer börjar nysta i fallet. En flicka hittas i en jordkällare. Kan det vara den försvunna flickan?
Samtidigt får man läsa om journalisten Magdalenas jobb och privatliv. Hon har flyttat hem till Hagfors efter skilsmässan och försöker skapa sig ett nytt liv där tillsammans med sin adoptivson. Magdalena dras in i den försvunna flickans öde.
Spännande!
Boken kan bara inte få en 4:a utan jag sträcker mig till en lite svag 5:a och ser fram emot nästa bok av Ninni Schulman.
Betyg 5
2013-07-20 01:14
Jättebra! Läs den.
Betyg 5
2015-12-22 05:27
Helt ok.
Betyg 3
2016-06-20 10:26
Jag tycker att det var en underbar bo. Spännande från början till slut. Jag tycker att det är bra skriven lätt att läsa. Jag fastnade helt och hållet.
Betyg 5
Liknande böcker:
Under radarn
 L. Child
Du måste dö
 P. James
Koka björn
 M. Niemi
Morden i Vaxholm
 M. Franzén
En tavla för mycket
 M. Sylvan
Blodsådd
 K. Janouch
Den vidrige
 A. Wahl
Vinterland
 K. Faber