bokrecensioner boktips

Vår egen lilla hemlighet

Författare: Ninni Schulman
Genre: Deckare
ISBN: 9789137144061

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vår egen lilla hemlighet är fjärde delen i Ninni Schulmans populära Hagforsserie. Oavlåtligt spännande kriminalromaner om en verklighet som de flesta känner igen sig i, långt från storstäderna och idylliska semesterparadis.

En kväll i april kommer socialsekreterare Anna-Karin Ehn inte hem från sitt arbete och hennes make anmäler henne försvunnen. Han vet att hon har blivit hotad på sitt jobb och fruktar det värsta.

Dagen därpå hittas Anna-Karins bil övergiven vid vägkanten några mil utanför Hagfors. Polisen hittar spår av blod i bilen och man misstänker att hon har utsatts för ett brott. Anna-Karin verkar ha levt ett helt vanligt liv med man och barn, men när man börjar skrapa på den prydliga ytan upptäcker man att hon har många hemligheter. Kan de ha lett till hennes försvinnande?

Vår egen lilla hemlighet är en kriminalroman om makt, utsatthet och om det fruktansvärda som kan ske bakom lyckta dörrar. Och precis som i de tidigare böckerna får vi följa journalisten Magdalena Hansson och poliserna Petra Wilander och Christer Berglund.

Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vår egen lilla hemlighet :
2016-01-01 13:12
Detta är hennes bästa bok i serien. Spännande bladvändare
Betyg 4
2016-08-13 23:43
Anna-Karin Ehn har via sitt arbete som socialsekreterare utsatts för hot. Den dag hon inte kommer hem efter sitt arbete fruktar hennes make genast det värsta. Han anmäler henne som försvunnen.
Journalisten Magdalena Hansson får i uppdrag att skriva om försvinnandet och det gör hon helhjärtat. Hon utsätter sig för allt större risker och slutligen är hennes eget liv i fara.

Detta är bok nummer fyra i serien om journalisten Magdalena och poliserna i Hagfors.
En bok med en lagom blandning av kriminalfall och huvudpersonernas privata relationer.
En mörk story som tar upp våld mot kvinnor och barn. Hemligheter som gömmer sig inom familjens egna väggar.
Betyg 3
Liknande böcker:
Mannen i fönstret
 K. Dahl
Marvatten
 A. Rosman
Döden vittnar
 V. McDermid
Morden i Baronville
 D. Baldacci
Den sovande nymfen
 I. Tuti
Katharinakoden
 J. Horst
Nattmannen
 J. Horst
Under radarn
 L. Child
Mörk jord
 A. Cleeves