bokrecensioner boktips

Pojken som slutade gråta

Författare: Ninni Schulman
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789137136936

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Mitt i högsommarvärmen sätter en pyroman skräck i Hagfors invånare

Det är varm sensommar i Hagfors. En mörk augustikväll brinner en villa ner till grunden och en fyrtiotreårig kvinna omkommer. Det man först trott vara ett blixtnedslag visar sig snart vara en mordbrand. Några dagar senare brinner nästa hus. Och sedan ytterligare ett.

Hagforspolisen står inför en av sina största utmaningar medan den lilla värmländska staden lever i skräck. När kommer nästa hus att brinna? Christer Berglund får äntligen chans att visa vad han går för som tillförordnad polischef, men har han verkligen det som krävs? Till och med hans närmaste kollega och parhäst Petra Wilander börjar tvivla.

Journalisten Magdalena Hansson har landat i småstadslivet i sin gamla hemort, men är orolig för adoptivsonen Nils som inte lyckas hitta in i gemenskapen utan fortsätter att längta tillbaka till Stockholm. Förhoppningsvis kan nya skolan bli den vändpunkt han behöver. Det blir den inte. Tvärtom. När det dessutom visar sig att Magdalena, mot alla odds, blivit gravid ställs relationen till ungdomskärleken Petter på hårda prov.

Magdalena dras in allt mer i jakten på seriepyromanen och till slut är hennes engagemang inte bara professionellt utan också djupt personligt. Och mycket riskabelt.

Pojken som slutade gråta är en kriminalroman om de som inte riktigt passar in och om sorg som aldrig går över. Det är en fristående fortsättning på den hyllade Flickan med snö i håret.

Medelbetyg: 4,33 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Pojken som slutade gråta :
2012-02-22 12:19
Jag läste Ninni Schulmans första bok, Flickan med snö i håret, för inte så länge sen. Jag gillade boken skarpt och såg till min förtjusning att bok nummer två var på väg.
Den här boken är minst lika bra och spännande som den första boken. Jag riktigt slukade den eller rättare sagt så lyssnade jag så öronen blev varma. Nu ser jag fram emot nästa bok.
Betyg 5
2013-02-03 11:28
Det lilla Hagfors drabbas av en pyroman. Ett antal personer, till synes utan koppling till varandra, dör.
En riktigt spännande bok med bra driv. Ger mig obehagskänslor i maggropen.
Betyg 5
2013-07-20 01:28
Nina Schulmans båda böcker är jättebra. Rekommenderar dom verkligen.
Betyg 5
2015-12-22 05:29
Också denna är ok.
Betyg 3
2016-07-14 14:08
Det var riktigt bra och spännande. Precis som den första boken jag läste av samma författare.
Betyg 4
Liknande böcker:
Mannen i fönstret
 K. Dahl
Marvatten
 A. Rosman
Döden vittnar
 V. McDermid
Morden i Baronville
 D. Baldacci
Den sovande nymfen
 I. Tuti
Katharinakoden
 J. Horst
Nattmannen
 J. Horst
Under radarn
 L. Child
Mörk jord
 A. Cleeves