bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Har jag en dålig dag k..
 C. Unge
Det gäller livet : en..
 J. Palmström
Himlen kan vänta
 L. Gray
Fristen
 P. Levi
Konsten att fejka arab..
 L. Liman
Street Cat Bob
 J. Bowen
Här är mitt liv
 L. Holmqvist
Timme för timme dag fö..
 C. Peters
Ända in i märgen
 A. Taesler
Och i Wienerwald står..
 E. Åsbrink

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerVa `inte lessen syrran

 
Författare: Marianne Jansson
Genre: Biografi
Ämnesord: depression, hälsa, missbruk
Utgivningsår: 2001
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Läs om hur det är att växa upp i ett hem med missbruk. Om hur svårt det är att inte bry sig, när det är någon man tycker väldigt mycket om. Den här boken ger dig inblick i en värld som ingen egentligen vill leva i, men det är en värld man kan hamna i till slut när drogerna tar över ens liv.
Boken speglar på ett inträngande och avslöjande sätt min bror som var mycket levnadsglad. Att beskriva Mickael är inte lätt, eftersom han alltid varit två personligheter. Jag skildrar därefter min brors övergång till missbruk och hoppas kunna ge en bild av hur det kan vara att när man är alkoholist, och hur det är att leva i närheten av alkoholism.
-Vill du verkligen se ´vilket helvete en alkoholist lever i, så ska du få det också, sa MIckael och lt mig följa honom i hans leverne på mycket nära håll, med spriten, kompisarna, familjen, socialen, missbruksenheten, psyket, behandlingshem, polisen....
Boken speglar inte bara missbruk framfart utan även min och min familjs tillvaro och min syn på det hela.
Jag är övertygad om att boken har ett budskap, som berör de flesta människor, och skapar en insikt i hur livet kan gestalta sig, när spriten får övertaget.
Detta är ingen vetenskaplig bok med mängd tråkiga statestik utan mer en roman där du får följa ett helt livsöden utverkligheten-ett autentiskt fall.

Medelbetyg: 2 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Va `inte lessen syrran :


bonadea 2010-09-13 16:24
Svårt att säga vad jag tycker om boken. Själva innehållet var tungt livsöden, där författaren syster till MIckael har återberättat hans liv med flaskan och hennes själv medberoendehet till honom.
Det är en bok som berör men samtidigt är det mycket upprepningar, i verkligheten är ju inte en missbrukares liv speciellt spännande utan det är hela tiden samma sak, och så är det i boken också. Det hade nog varit bättre om Marianne hade kortat av historien lite, då det är tjatigt att läsa om alla behandlingar som slutar likadant, och alla detaljer som är likadana för varje fylla.
Även i språket märks det att Marianne inte är någon författare, utan boken är lite amatörmässigt, men det är ändå en historia som kan beröra ifall man vill veta mer om livet tillsammans med missbrukare.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Va `inte lessen syrran


  Köp boken som film på cdon: