bokrecensioner boktips

Krigens barn

Författare: Per Anders Fogelström
Genre: Historisk roman
ISBN: 9789179538897


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Krigens barn är en fristående fortsättning på den mycket framgångsrika romanen Vävarnas barn. Vi träffar åtskilliga personer därifrån och vi möter många av deras barn. Och runt dem svallar historiens stormvågor! Gustav III mördas, hans som blir avsatt, dyningar från franska revolutionen når hit och riksmarskalken Axel von Fersen lynchas utan att militären rör ett finger.
Medelbetyg: 3 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Krigens barn :
2012-01-09 16:05
Den enligt mig sämsta boken i "barn-serien", då den innehåller väldigt mycket krigsskildringar och desto mindre karaktärsskildringar. Värd att ta sig igenom för att ha läst hela serien, men inte mycket mer än så.
Betyg 2
2015-07-06 21:43
Den här boken är en riktig historieskildring där allt känns verkligt och levande. Berättelserna om kungarna och deras sätt att dra i krig för att vinna ära gör att förståelsen för att folk vill göra revolt blir klarare. Allt onödigt förstörande och dödande i krigen är noga dokumenterat. Än krigar man med någon för att senare bli bundsförvanter för att kriga med någon annan. Det kunde lika gärna beskriva dagens situation men här är det 1784-1814.
Drängen Håkan Larsson som sen fick soldatnamnet Rapp gav ett lyft till berättelsen då hans liv och öde skildrades här och var. Rapp med sin storlek och mildhet behövdes för att göra allt mer medmänskligt i all denna omänsklighet som krigen innebar.
Jag ger boken högsta betyg då detta är en viktig och mycket välskriven historieberättelse.
Betyg 5
2017-08-28 13:59
Håller med båda de tidigare recensenterna. Det ÄR en bra historiebok, och den kretsar mer kring krigen och de som fattar besluten än om de små människorna. Fogelström är alltid läsvärd, men detta var nog den minst intressanta boken av honom som jag har läst (so far).
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Krigens barn
Liknande böcker:
En vilsen själ
 G. Redin
Ensam i världen
 M. Sandemo
Nickelpojkarna
 C. Whitehead
Aldrig ensam
 Å. Hellberg
De ofrälsta
 R. Harris
Inte utan min syster
 Å. Hellberg
Bara en mor
 R. Jacobsen