bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
En bok om Söder
Erövrarna
I en förvandlad stad
Krigens barn
Mina drömmars stad
Minns du den stad
Mödrar och söner
Stad i världen
Svenssons
Vita Bergens Barn
Vävarnas barn
Liknande böcker:
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Silvretsrike
 C. Iggulden
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Galgen, gigan och tärn..
 P. Adler
Den andra dödssynden
 J. Guillou
Segraren
 S. Scarrow
Falken från Sparta
 C. Iggulden

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBarn av sin stad

 
Författare: Per Anders Fogelström
Genre: Historisk roman
Ämnesord: depression, politik, hälsa, historia, kärlek, kultur, ungdom
ISBN: 9789100123727
 
Spänning:  3
Romantik:  2
Lärorik:  3
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Barn av sin stad
1880-1900

På söder bor Lotten Nilsson, änka efter hamnarbetaren Henning, och hennes barn. Deras Stockholm är en stad i våldsam utveckling under dessa år mot förra seklets slut. Men vägen till ett bättre liv för alla är ännu lång. För den lilla dottern Emelie, som får slita i fabrik för att bidra till försörjningen, gäller helt andra villkor än för sonen August, adopterad i en förmögen grosshandlarfamilj.

Medelbetyg: 3,86 (22 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Barn av sin stad :


hink 2004-05-16 20:08
Inte riktigt lika bra som den första delen, men fortfarande så pass intressant att man vill läsa tredje delen. I denna bok får man följa den avlidne hamnarbetarens barn och fru genom det tuffa livet i Stockholm mellan 1880-1900. Mycket info om Stockholm, livet som arbetare och allt om vad vi människor gör och känner i livet.
Betyg 3

ondbraddod 2004-10-11 00:22
Ok, ger kanske mer för folk som bor i Stockholm. Välskriven men med en lite trist story.
Betyg 3

Trulsa 2004-12-14 21:47
Fogelström har gjort det igen. Dock är denna uppföljare på "mina Drömmars stad" inte lika bra som sin föregångare. Nu får vi följa Barnen istället och deras uppväxt i dåtidens Stockholm. Man känner igen Stockholm stads platser och får mycket historiskt korrekt fakta invävt i berättelsen. Och som historieintresserad eller Stockholmsintresserad så är detta den ultimata boken. Kan emmallanåt vara jobbig att följa men annars hyfsat lätt att läsa.
Betyg 4

Mariekex 2005-01-11 14:20
Underbar bok! Även om den inte kommer upp på samma nivå som Mina drömmars stad. Klart läsvärd! Man får verkligen en inblick i hur det var att leva i stockholm för 120 år sedan..
Betyg 4

urok2 2005-04-18 10:36
Fortsättningen på Mina drömmars stad är fortsättningen på en familjs öden i det sena 1800-talets Stockholm. Personerna är sällsamt levande och skildringen kantas hela tiden av tragik. Boken är en värdig uppföljare även om den saknar den första bokens ständigt närvarande smärta. Samtidigt är det intressant att följa den framväxande arbetarrörelsens utveckling. Man skulle önska att fler politiker hade velat läsa dessa böcker för en smula perspektiv på sin avlönade tillvaro. Boken, eller rättare sagt böckerna, ger nämligen en god inblick i många av de dilemman som såväl rörelsen som folk i gemen ställdes inför. Vilket inte alls är så tungt som det låter och som inte bör avskräcka någon från att läsa dem.
Betyg 4

Sara_Th 2005-10-18 18:27
Fortsättningen på Mina drömmars stad som inte kommer upp riktigt i klass med sin föregångare. Jag tycker det blit lite rörigt att hålla reda på vilka alla är och vilken relation de har till varandra. Trots detta en läsvärd och intressant bok. Vägde lite mellan 3 och 4 men det blev en stark 3:a till slut.
Betyg 3

Joanna 2006-07-15 16:06
ÄLSKAR!!!!!!

Ger en superbra skildring i svensk historia och hur det politiska systemet byggdes upp, och självklart - hur människorna levde!!

ALLA borde läsa denna om de tycker att det inte funkar så bra i Sverige idag när det skylls på skatter, sjukvård, skola, etc etc etc. Man inser att vi lever i en helt annan värld än den som var på exakt samma plats för 100 år sedan. Och att vi ska vara glada för att vi inte behövde leva som våra släktingar gjorde för inte så många generationer sedan.

UNDERBAR!!!!
Betyg 5

tetris 2009-01-18 19:59
Serien fortsätter på ett bra sätt. Dock en lite sämre bok än den första och jag tror att jag fortfarande är besviken för att Henning försvann ur historien. En svag fyra.
Betyg 4

Irenaeus 2009-07-03 11:22
Bra bok som är väl värd att läsa.
Betyg 3

helix 2012-05-08 09:47
Historien om Henning Nilssons ättlingar fortsätter i oförminskat bra stil. Det är mycket intressant. Fogelström beskriver gripande, varsamt och mycket kärliksfullt sina romanfigurers fortsatta öden. Det blir tom bättre än den inledande delen, "Mina drömmars stad", tycker jag.

Ska jag kritisera någonting så är det att de övergripande samhällsförändringarna blir lite summariska, jag skulle uppskatta om dessa skildrades lite mer ingående. Men samtidigt är de stilistiskt väldigt bra, men kan tolka det som att det som beskrivs är det som de "små", vanliga människorna som spelar huvudrollen i romansviten faktiskt upplever och märker av...
Betyg 5

okidoki 2016-11-05 16:29
Emelie och staden Stockholm åren 1880-1900 är romanens huvudpersoner. Staden är ju verklig men Emelie är påhittad. Fogelström gör det så skickligt att vi tror att Emelie och personerna omkring henne har levat. Det är en ömsint skildring som växer fram. Vi stockholmare är skyldig författaren ett stort tack.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Barn av sin stad


  Köp boken som film på cdon: