bokrecensioner boktips

Vävarnas barn

Författare: Per Anders Fogelström
Genre: Historisk roman
Ämnesord: kärlek
ISBN: 9172210052


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En 1700-talets Stockholm. Vävarna och deras barn bor och sliter i de nya klädesfabrikerna på söder. De agas som tjänstehjon och saknar rätt att lämna sitt arbete. I de trånga mörka fabrikerna finns mycken nöd, men där föds också drömmar - om en annan stad, ett annat liv.

Utdrag ur boken:
Men när Britas särk till sist var så dålig att den föll av henne nekade hon att försöka lappa ihop den igen, sparkade undan den och fortsatte att arbeta utan en tråd på kroppen. Ge mig en koskälla istället, skrek hon till paltarnas befälhavare. Det är ju ändå som kreatur vi behandlas.
Medelbetyg: 3,75 (12 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vävarnas barn :
2007-03-01 08:24
Vävarnas barn kan väl närmast beskrivas som en prequel till Mina drömmars stad. Den behandlar några av Stockholms invånare under tiden 1760-1788, och i princip berättar Fogelström en historia som är snarlik den i Stad-serien (de fem ursprungliga). Men vad gör väl det när det är en bra historia? Lättläst, intressant och bättre än jag hade trott på förhand.
Betyg 3
2009-07-03 11:24
Bra och trevlig bok.
Betyg 3
2009-10-01 15:54
Bra och intressant.
Betyg 4
2011-09-09 21:03
Ju längre in i romanen som jag kom desto mer och mer berörd blev jag. Alla dessa arbetare och fångar som frös, misshandlades och ständigt fick vara hungriga. Att arbetare skulle få lära sig läsa och skriva var få förunnat men i boken får vi möta Per Krohn som lyckas med detta och som kommer att få ett bra anseende. Hans syster Sofia däremot kommer att råka illa ut och bli straffad i flera år. Men en dag kommer även Sofias dagar bli ljusare.
Jag tyckte boken var bra och beskrivande för denna tid. Det är mycket fakta i den. Absolut mycket läsvärd för den som vill ta del av Sveriges historia om vad som tilldrog sig i Stockholm under 1700-talet då de fattiga och fångar behandlades sämre än boskap.
Betyg 5
2012-01-09 16:03
En mycket värdig "prolog" till stad-serien. Vävarnas barn är den bästa boken i "barn-serien" (eller vad den ska kallas, de tre böckerna innan stad-serien) och väldigt rolig att läsa om man känner till områdena runt Södermalm i Stockholm som beskrivs i boken. Man lär känna karaktärerna och engageras verkligen i deras öden.
Betyg 4
2014-09-13 14:42
Lite trög i början, men blev bättre.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Vävarnas barn
Liknande böcker:
Inte utan min syster
 Å. Hellberg
Bara en mor
 R. Jacobsen
En gentleman i Moskva
 A. Towles
Vattendansaren
 T. Coates
Där vassen viker
 L. Edgarsson
Den blå gardinen
 S. Nilsson Bassell
Barn av ensamheten
 M. Sandemo
Hjärtslagen
 E. Dahlbeck