bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Barn av sin stad
En bok om Söder
Erövrarna
I en förvandlad stad
Krigens barn
Mina drömmars stad
Minns du den stad
Mödrar och söner
Svenssons
Vita Bergens Barn
Vävarnas barn
Liknande böcker:
Segraren
 S. Scarrow
Falken från Sparta
 C. Iggulden
Familjen Palmisano
 R. Nadal
Innan svenskarna kom
 A. Olsson
Jaktfalkens ögon
 S. Viksten
Krönikan om Ylva Alm 1..
 I. S. Skjelbakken
Frihetens pris
 S. Nordenswan
Doktor faustus
 T. Mann
Föreningens tid
 L. Selander
Maos Siste Dansare
 L. Cunxin

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerStad i världen

 
Författare: Per Anders Fogelström
Genre: Historisk roman
Ämnesord: depression, politik, hälsa, historia, kärlek, kultur, ungdom
ISBN: 9100560049
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Under hundra år har Stockholm förvandlats från en mörk och fattig småstad till dagens storstad. Nästan rasande våldsamt och omvälvande sker det under åren efter andra världskriget. Henning och Lotten kämpade mot nöd och umbäranden i sina drömmars stad. Nu lever deras många ättlingar i en rik stad i ett rikt land, men de förstår att världens problem också är deras, att Stockholm är en stad i världen.

Medelbetyg: 4 (11 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Stad i världen :


hink 2004-09-08 21:03
En härlig avslutning, trots att man märker att det blir svårare för Fogelström att skriva om nutiden, dvs 60-talet. Trots att han förmodligen inte är särskilt ung vid denna tid har han stor förståelse för den nya tiden och den yngre generationen. Han tycker sig känna igen andan i dagens ungdom som de gamla huvudpersonerna hade i sig när de var yngre, den enda skillanden är de uttrycker sig på olika sätt beroende på de skiljda möjligheterna. I "stad i världen" får man uppleva hur världen "krymper" och Stockholm helt plötsligt blir en stad i världen. Nyheter sprider sig snabbt runt klotet och plötsligt är man inte lika isolerade som tidigare. Ny teknik och vapen skapar givetvis oro och klimatet blir kabnske mer likt den situation vi lever i idag. Film för in våld i vardagen och blir något man romantiserar över och dessutom finner acceptabelt bara man riktar det åt rätt håll.

Nej sista boken är bra, välskriven som alla de andra, och samtidigt många kloka betraktelser. Självklart innehåller boken också en hel del nostalgi, vilket kan tyckas tjatigt, men efter fyra böcker så käns det bara skönt.

Betyg 4

Joanna 2006-07-15 16:07
ÄLSKAR!!!!!!

Ger en superbra skildring i svensk historia och hur det politiska systemet byggdes upp, och självklart - hur människorna levde!!

ALLA borde läsa denna om de tycker att det inte funkar så bra i Sverige idag när det skylls på skatter, sjukvård, skola, etc etc etc. Man inser att vi lever i en helt annan värld än den som var på exakt samma plats för 100 år sedan. Och att vi ska vara glada för att vi inte behövde leva som våra släktingar gjorde för inte så många generationer sedan.

UNDERBAR!!!!
Betyg 5

tekoppen 2008-08-25 08:53
Inte lika bra som de första fyra delarna, men klart läsvärd. Jag tror Fogelström hade svårt att skldra något som låg så nära i tiden.
Betyg 3

tetris 2009-01-18 20:02
En bra avslutning, men betyget blir starkt mest beroende på persongalleriet. Tidsskildringen i denna bok är lite sisådär, men ändå klart läsvärt. Jag kommer säkert att läsa serien igen i framtiden!
Betyg 4

helix 2012-05-30 10:12
En bra avslutning på hela sviten. Men min kritik består: jag skulle gärna läst mer om "storpolitiken", samtidigt med allt som händer i den "lilla världen", den närmaste familjekretsen.
Slutbetyget blir ändå högt, det har varit fantastiskt roligt och intressant att följa Stockholms utveckling under denna tidsepok, sett genom ett antal mer eller mindre sammanhörande människor.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Stad i världen


  Köp boken som film på cdon: