bokrecensioner boktips

Polismördaren

Författare: Maj Sjöwall & Per Wahlöö
Genre: Deckare
Ämnesord: politik, mord, spänning
Utgivningsår: 1974
ISBN: 9789175790831


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Kan ett försvinnande ha kopplingar till ett mord som engagerat Martin Beck nästan tio år tidigare? Martin Beck och Kollberg kallas till Anderslöv i Skåne för att bistå den lokala polisen. Senare blir de indragna i en kollegas dödsfall. I pressen och polisledningen är det uppenbart. Man jagar en polismördare.

Utdrag ur boken:
- Jag hade tur den gången sa Bertil Mård. Slå ihjäl en jävel och få fyra pund i böter. På många ställen skulle man ha blivit hängd.

- Kanske det.

- Inte här förståss. Men här får å andra sidan en flock banditer sitta och förstöra tillvaron för ett helt folk. De får inte ens fyra pund i böter. De blir landshövdingar och får fria resor till sina banker i Liechtenstein och Kuwait. Fast inget ont om Liechtenstein och Kuwait. Bra länder bägge två.

Medelbetyg: 3,67 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Polismördaren :
2004-02-23 17:15
Jag tyckte att boken var riktigt bra, vanlig deckare
Betyg 4
2004-12-29 04:22
Jag vill inte vara petimeter-besserwisser. Men boken heter Polismördaren. Det är något helt annat än Polis Mördaren. Det är också lättare att hitta en bok om titeln är rätt skriven.
2004-12-29 09:42
jag håller med tidigare recensent. en helt vanlig regelrätt deckare. medelmåtta i mitt tycke. en 3 blir det!
Betyg 3
2007-02-16 23:24
bra deckare som är lättläst och utan svårare språk, gillar personligen Sjöwall & Wahlöös berättarstil och tycker att de är förgrunden till senare svenska deckarförfattare, som jag kommenterat tidigare så kanske en del böcker i serien vara i behov av uppdateringar för att passa in i nutida samhällsform men de är ändå väldigt välskrivna.
Betyg 4
2010-05-30 11:19
Intressant om journalistik och rättsfall. Och i förlängningen om rättssäkerhet. Hur mycket i vår tid är som i början av sjuttiotalet? Har det blivit bättre eller sämre? Som vanligt kritiskt till vad som ska vara polisens roll i samhället. Som så ofta i böckerna om Martin Beck finns beröringspunkter mellan flera fall. Här är det tre fall. Spännande och klurigt. Enligt min uppfattning störs den skickliga intrigen av författarnas politiska funderingar, som här börjat spåra ur, och misslyckade försök till satir. Bakom detta finns en riktigt bra kriminalhistoria. Boken har uppmärksammats för två saker jag vill nämna. Den innehåller författarparets ökända "sågning" av Sturups flygplats. Med avseende på bokens titel är det nästan som en obehaglig spådom att en av romanens karaktärer gör ett stopp under bilresa/flykt genom landet, på en plats som heter Malexander.
Betyg 4
2017-07-23 01:46
Om man bortser från det politiska budskapet så tyckte jag att det här var en riktigt bra och välskriven deckare som engagerade mig mycket.
Dessutom som vanligt väldigt bra uppläst av Torsten Wahlund!
Mitt slutbetyg blir, en stark 4:a! Kan varmt rekommenderas!
Betyg 4
2019-07-17 13:44
Ganska bra deckare om Martin Beck som får i uppdrag att utreda ett försvinnande i Anderslöv då man misstänker mord. Men det är problematiskt då polisen inte kan vara 100% säkra på att kvinnan inte försvunnit frivilligt. Jag tyckte boken var avkopplande och välskriven.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Polismördaren
Liknande böcker:
Fasad
 J. Hurtig Wagrell
Järtecken
 C. Carlsson
På ett ögonblick
 J. Callaghan
Daisy Darker
 A. Feeney
Blodrött hav
 L. Sigurðardóttir
En bondes död
 N. Naseh