bokrecensioner boktips

Mannen på balkongen

Författare: Maj Sjöwall & Per Wahlöö
Genre: Deckare
Ämnesord: mord
Utgivningsår: 1967
ISBN: 9789175790770


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Martin Beck och hans kollegor inom polisen arbetar under hård press med att finna en barn- och seriemördare som inte själv verkar kunna kontrollera sina handlingar. Hinner de gripa mördaren innan han hittar ett nytt offer?

Utdrag ur boken:
-Ett ögonblick. Vad tror ni att jag har sysslat med i tre veckor? Jag och skyddssektionerna i femte och nionde? Spelat fia? Vill du insinuera att vi inte har försökt?
-Ni har försökt. Nu är läget ett annat. Nu måste ni ta honom.

Medelbetyg: 3,45 (11 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mannen på balkongen :
2009-03-10 19:35
En av Sjöwall-wahlöös absolut bästa böcker tillsammans med det slutna rummet.
Betyg 5
2009-06-08 18:05
lika spännande och välskrivet som slltid! tack för det!
Betyg 4
2010-05-27 19:24
Den bästa av böckerna om Martin Beck ("Den skrattande polisen" efter med en noslängd) Det är spännande och engagerande från första till sista sidan. De parallella fallen som går som röd tråd genom böckerna om dessa poliser finns i denna också. I handlingen finns en intressant betraktelse över medborgargarden. I en del pocketutgåvor har tryckfelsnisse gjort "hål" i dialogen på ett par ställen. Det är beklagligt men sådant som händer. Dessa tryckfel finns inte i nyutgåvan.Trivia: Om man läser böckerna om Martin Beck i den ordning de är skrivna är detta den första där Gunvald Larsson är med.
Betyg 5
2010-11-23 17:26
Jag måste faktiskt säga att jag gillar de andra Sjöwall Wahlöö-böckerna mycket bättre än denna. Hursomhelst en bra bok i alla fall så klart.
Betyg 3
2010-12-21 12:55
BLÄ. Jag älskar Beck-filmerna, de är de enda svenska filmerna jag klarar av att se, men boken var ju heöt förfärlig. Beck och Gunvald gillade inte varadnra vilket var weird?! Sen så kryddan i varje krimroman är att när man får reda på vem som var mördaren så ska man ba :O VA?!?! Här hittade de mördaren av en slump när de behövde stanna och kissa. VAFAN ÄR DET HÄR FÖR NÅGONTING.
Betyg 1
2010-12-21 16:29
det är alltid kul när unga människor tror att tv-Beck på något vis är normgivande för deckargenren.Dessutom tror jag Marre här ovanför har missförstått den här boken totalt. Sjöwall/Wahlöö:s klassiker från 60- och 70-talet brukade ha undertiteln - "roman om ett brott" vilken alltså anspelar på en ambition att avstå från alla deckarklyschor och istället hålla sig till romanformens mer nyanserade förhållningsätt till en berättelse. Vad dom också gör är att så trovärdigt och realistiskt som möjligt teckna ett antal händelseförlopp i en brottsutredning. Att det då inte är en galen twist i upplösningskedet kanske inte är så jävla "weird" om man förstår vad det är man läser. Men det kanske är för mycket begärt

dessutom.. att Gunvald och Beck skulle vara polare är ju ett påhitt från Beckfilmerna och har inte något med böckerna att göra.
Betyg 3
2013-03-24 21:30
Tredje romanen om ett brott. Boken känns som en ganska torrt realistisk skildring av spaningarna efter
en gärningsman som mördar och våldtar barn. Skildringen av polisarbetet är bättre än i Roseanna och känns som sagt ganska
realistik. Jag tyckte inte är inte den var lika spännande som Mannen som gick upp i rök.
Gunvald Larsson dyker upp här för första gången. Inte så mycket humor och samhällskritik,
skildringen av polisernas privatliv ligger här kanske lite på sparlåga. Boken skulle enligt mitt tycke
behövt något mer än bara skildringen av polisarbetet för att bli riktigt bra. Lite av den varan finns det, men inte
tillräckligt.
Betyg 3
2017-07-19 21:03
Riktigt bra och spännande polisdeckare som känns realistisk och kanske också därför, extra otäck. Väldigt bra uppläst av Torsten Wahlund!
Mitt slutbetyg blir, en stark 4:a! Rekommenderas!
Betyg 4
2019-08-27 11:40
Damen rapporterar att det finns en misstänkt man på en balkong. Han står där om nätterna med. Det här räknar polisen som tar emot samtalet som att det är en knäppgök som ringer och han avslutar samtalet på ett något burdust sätt. Ute i samhället är människor rädda. Småflickor mördas och polisen har fullt upp med att söka förövaren och att lugna allmänheten. Det här var en bok väl värd att höra eller läsa.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Mannen på balkongen
Liknande böcker:
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly
Hellre vara djävulen
 I. Rankin
Helgon eller syndare
 I. Rankin