bokrecensioner boktips

Postcard Killers

Författare: James Patterson & Liza Marklund
Genre: Thriller
ISBN: 9164202933


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

MEDIERNA KALLAR DEM THE POSTCARD KILLERS

De är unga, vackra och välutbildade ­ och de skär halsen av unga människor över hela Europa.

Eftersom de postar vykort till en journalist i varje stad där de dödat är rubriken given: The Postcard Killers har mördat igen.

NU HAR DE KOMMIT TILL STOCKHOLM

Det inser Dessie Larsson, journalist på tidningen Aftonposten, för hon har precis hittat deras kort i sitt postfack.

Tillsammans med Jacob Kanon, mordutredare från New York, dras hon motvilligt in i våldsverkarnas vanvettiga värld.

Jacob Kanon har varit mördarna hack i häl i ett halvår, och hans skäl är djupt personligt. Hans dotter Kimmy är ett av deras offer.

Han har bara ett mål i livet:

DE SKA JAGAS TILLS HELVETET FRYSER

Jacob och Dessie befinner sig snart i en accelererande spiral av våld och död.

Vilka är mördarna? Vad driver dem? Hur kan de stoppas?

Till slut återstår bara en rasande kamp mot klockan ­ och tusen kilometer norrländsk asfalt...

Postcard Killers är ett unikt romanprojekt mellan svenska Liza Marklund och den amerikanske författaren James Patterson.

Den är en internationell thriller i halsbrytande tempo och med rader av våldsamma vändpunkter.

Medelbetyg: 3,77 (13 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Postcard Killers :
2010-04-13 23:44
strålande! briljant!
Betyg 5
2010-07-06 13:22
Om man gillar Lisa Marklund så gillar man antagligen även den här boken. Huvudpersonen är som vanligt en journalist med lite fjantiga relationsproblem och intrigen är också som vanligt lite väl tunn och kanske inte helt genomarbetad.
Det nya här är att det har tillkommit lite Amerikansk kioskdeckarstil. Och det behöver faktiskt den här boken, eftersom den annars hade blivit ganska långtråkig.
Men det finns trotts allt värre böcker att slösa bort tid på, så den får en trea av mej.
Betyg 3
2010-07-23 18:25
Nog märks det att det är en Marklund-deckare men det märks även att hon denna gång haft en medförfattare. Ett lyckokast för boken är bra.
En journalist dras in i mordutredningen då hon får ett vykort från de s.k. Postcard Killers. En mordutredare från USA dyker upp vid hennes dörr och så är jakten ett faktum. Även svenska polisen deltar men de får inte stor plats i händelserna.
Fortsätt samarbeta med Patterson, Liza!
Betyg 4
2010-08-28 08:57
Hörde den som ljudbok med Reine Brynolfsson som uppläsare och han gör ett mycket bra jobb.
Däremot tycker jag att boken inte riktigt når upp till vad jag trodde innan. Jag tappar lite intresse för den efter ett tag pga att jag tycker att handlingen inte går framåt. Men så helt plötsligt händer en massa saker! Jag skulle ge betyget 3,5 om det fanns, men nu blir det en fyra eftersom uppläsaren är så bra.
Betyg 4
2010-12-26 14:25
Två av mina favoritförfattare TILLSAMMANS! Det var spännande, rappt och höll samma tempo från början till slut.
DOCK!!!! Jag läste den på svenska för jag hatar översatt svenska-engelska, det kändes som ett misstag, allting hände ändå på engelska för att det var deras sätt att kommunicera och det glömde man bort. Och den kvinnliga karaktären gick inte att ta miste på de liknande dragen som Annika Bengtson besitter. Och vissa förklaringar i boken var oklara. Men mycket bra bok.
Betyg 4
2011-06-18 21:45
Över förväntan, jag är inget stort fan av Marklunds andra böcker. Denna lånade jag och blev positivt överaskad, en bra story.
En perfekt bok att ha på stranden lättläst och spännande.
Betyg 4
2011-07-15 17:41
En snabbläst och spännande deckare utan alltför mycket djup om seriemord där offren arrangeras som kända konstverk.

Betyg 4
2012-05-29 18:04
En mycket spännande bok.Jag är ett stort fan av Lizas böcker.Det var kul att läsa den boken.Det är första boken av James Patterson som jag har läst.
Betyg 5
2012-08-19 11:17
Ett samarbete mellan Liza Marklund och James Patterson. Den senare är en ny bekantskap för mig, men Lizas deckare har jag läst. Jag vet då inte hur mkt Pattersons medverkan märks, men att Marklund är med kan man knappast missa. (om man nu läst hennes Bengtzon-böcker, förstås). På ont och gott. Bengzons ande vilar över huvudpersonen, som naturligtvis också är journalist, och det är en hel del trams som tas upp. Boken är dock rapp och lättläst, och spänningen behöver man inte sakna. Handlingen flyger fram och det är bitvis svårt att lägga ifrån sig boken. Men kanske är det lite väl rappt amerikanskt tempo i min smak.
Betyg 3
2012-11-12 21:23
Alltför platt handling. En skrämmande intrig.
Betyg 3
2015-09-14 00:12
Jag har läst en eller två böcker av Marklund tidigare, och hon är.inte en av mina favorit författare, dock kan jag lugnt säga att detta var en bok som jag faktiskt gillade väldigt mycket.
Patterson är en författare som jag aldrig läst, men har några få böcker av. Tror det är dags för mig att börja läsa fler av hans böcker då detta var roligt att läsa.
Jag tycker att boken hade ganska bra tempo, men kunde ha haft lite snabbare i min smak. Det som var roligast var att boken utspelade sig till största delen i Stockholm, vilket var roligt då jag kände igen alla platserna som beskrevs. Jag kunde se allt framför mig medan jag läste.
Betyg 4
2017-05-12 13:40
Många mord begås och kropparna placeras på underliga sätt. En amerikansk polis vars dotter också blivit mördad ser ett samband mellan morden. Det tar tid att övertyga den svenska polisen och ännu fler mord sker. Den här deckaren kändes spektaktulär men ändå väl värd att läsa. Syftet med alla morden och den bakomliggande tanken påminner lite om andra seriemördare även om motivet inte är detsamma.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Postcard Killers
Liknande böcker:
Kroken
 L. Deighton
Gråt ej mer min älskling
 M. Higgins Clark
Black Ice
 B. Fritzpatrick
Landsförrädaren
 D. Baldacci
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Sandfågeln
 S. Nygren
Mörkt begär
 N. Condé