bokrecensioner boktips

Dubbelspel

Författare: James Patterson & Michael Ledwidge
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789186369798

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Dubbelspel är en intrikat spänningsroman, berättad med ett högt tempo.
Lauren Stilwell är vacker, begåvad och mitt i karriären. Tillsammans med sin man Paul lever hon det perfekta New York-livet. Men lika lång tid som det har tagit att bygga upp denna tillvaro, lika snabbt ödeläggs den.

Hon hade tyckt att det var en så bra idé, att överraska Paul på kontoret och bjuda ut honom på lunch. Men Paul är inte ensam. Lauren blir vittne till hur han stiger in på ett av Manhattans elegantaste hotell tillsammans med en annan kvinna en ung skönhet med ljust, glänsande hår. Laurens värld raseras. Istället för att konfrontera Paul söker Lauren upp sin attraktive arbetskamrat Scott. Det blir ett enda möte, en enda natt. Och innan natten är över ändras livet för alltid för de tre inblandade. En är död, en är en mördare och den tredje har bevittnat alltihop. Den hemlighet Lauren bär på kan hon därefter inte avslöja för någon. Men hon är inte den enda som har något att dölja...

James Patterson gav nyligen ut thrillern Postcard Killers i samarbete med Liza Marklund. Boken toppade i början av året bästsäljarlistor i flera europeiska länder, däribland Sveriges. James Patterson har skrivit en lång rad böcker och är en av världens mest säljande författare genom tiderna med över 180 miljoner sålda exemplar.
Medelbetyg: 2,25 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dubbelspel :
2011-09-02 21:06
Här blev jag riktigt besviken efter att ha läst postcard killers och blivit överraskad åt andra hållet. Denna story håller inte riktigt måttet och är inte på något sätt spännande eller intressant ett bottennapp enligt mig.
Betyg 1
2012-12-03 19:33
Själva storyn är lite rörig och alla poliser som får reda på sanningen viker sig och säger ingenting för "gammal vänskaps skull", skulle de inte göra det skulle inte storyn hänga ihop och ingenting skulle fungera. Den var skön som slapp läsning men ingenting som kommer fastna.
Betyg 3
2015-11-16 18:10
Det var lättläst med högt tempo och bra flyt. Överraskande vändningar kryddat med svart humor och mycket våld. Karaktärsskildringarna blev dock rätt tunna och trovärdigheten låg. Det är snudd på kiosklitteratur men går an om man vill ha lättsmält action för omväxling.
Betyg 3
Liknande böcker:
The IN-Sect - In The S..
 N. Gattegno
Vargasommar
 H. Rosenfeldt
Tornet i fjärran
 M. Sandemo
Nadia
 E. Norebäck
Pojken från skogen
 H. Coben
En detektivroman
 J. Bolinder
Förarsätet
 M. Spark
De kapabla
 K. Ekman
Spegelmannen
 L. Kepler