bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
1st to die
2nd chance
3rd degree
Cat and mouse
Den 1:a att dö
Dubbelspel
I spindelns nät/...och..
Jack & Jill
Och han älskade dem alla
Pop goes the weasel
Postcard Killers
Smekmånad
Svarta änkan i Bradford
The Lake house
When the wind blows
Witch & Wizard
Liknande böcker:
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling
Tolv timmar
 S. Wilding

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMary, Mary

 
Författare: James Patterson
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, psykologi, spänning
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9132333714
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


FBI-agenten Alex Cross är på semester med familjen i Disneyland när han får ett telefonsamtal från sin chef. En känd skådespelerska har hittats mördad och svårt knivskuren utanför sitt hem i Beverly Hills. Strax efteråt får reportern Arnold Griner på Los Angeles Times ett hatfyllt mejl, som beskriver mordet i detalj. Undertecknat Mary Smith.

Polisen i Los Angeles inser att man har att göra med en seriemördare när fler mord inträffar i Hollywood, utförda på samma sätt och åtföljda av nya, skrämmande mejl. Mary Smith verkar rikta in sig på kända kvinnliga stjärnor och filmproducenter som är småbarnsmammor, och hon blir allt djärvare.

Alex Cross ställs inför en svår uppgift. Är det här en stalker i aktion? Eller en hämndlysten kollega? Och kan verkligen en kvinna ligga bakom dessa brutala mord?

I en värld där det är viktigt för människor att synas och en bra historia alltid går att sälja, når nyheten om morden snabbt media. Bland Hollywoods grädda sprider sig nu oron: vem blir Marys nästa offer? När Alex och Los Angeles-polisen slutligen ser ett mönster leder det till USA:s östkust och ett mer än tjugo år gammalt brott

Medelbetyg: 2,6 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Mary, Mary :


millennium 2008-04-09 12:07
Spännande och med ett oväntat slut...
Vem är Mary??
Betyg 4

h. 2010-04-13 23:36
ja jag hade ju förvisso inte förväntat mig mindre än detta från Patterson, han skriver sina snabba priljanta böcker! och äger!!! läs och njut!
Betyg 4

Spaniard 2011-10-02 22:55
En oväntat blek skildring. Det som stör mig mest är den lättvinnlighet som utredarna visar prov på. Om brottsbekämpare upptäcker att en seriemördare härjar borde de väl bli berörda? Det borde finnas skräck, fruktan och en instinktiv iver att få stopp på mördandet. Här är det bara en dag på jobbet. Om "Mary Mary" var en del i en långkörare så kunde man kanske haft lite överseende men här gör bristen på empati att trovärdigheten når fryspunkten.

Storyn är inte dålig men beskrivningarna av karaktärer, miljöer och känslor borde aldrig ha godkänts av utgivarna. Ett hafsverk.
Betyg 1

Otimala 2012-08-19 11:20
Tja, efter att ha läst Postcard Killers, blev jag lite nyfiken på James Patterson. Det är action från första till sista sidan, med undantag för en helt ointressant vårdnadstvist mellan huvudpersonen FBI-agent Alex Cross och hans exhustru. Möjligen kan detta ha ngn betydelse om man läst tidigare böcker. Personerna saknar helt liv, de kändes lika obekanta när jag slog igen boken, som när jag började läsa. Jag vill minnas att jag sett nånstans att Patterson ska vara världens mest lästa deckarförfattare. Svårt att förstå, tycker jag. Men efter att ha kollat upp honom på nätet och insett att han formligen spyr ur sig böcker, torde det förstås kunna finnas en och annan läsare också. Till detta är han ju amerikan, så redan på hemmaplan finns det läsare att ta av. Men att ge ut böcker i denna mängd, tär nog rejält på handling och personskildring per automatik. Hm, lättläst är det i varje fall, tror det är den tunnaste deckare jag läst. Jag är svag för korta kapitel - det är så mkt enklare att göra ett avbrott då - men nog går väl det här till överdrift?! Det hinner knappt börja förrän det är slut... Säkert bra att sätta i händerna på läsovana. Men jag saknar ngn slags kvalitet. Slutet var rätt bra, och oväntat med, tyckte jag. För att få in en liten gnutta positivt också. Kanske behövde han verkligen Marklund som hjälp?
Betyg 1KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Mary, Mary


  Köp boken som film på cdon: