bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
..and the ass saw the..
And the Ass saw the Angel
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Dolda talanger
 M. Carnehult
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBunny Munros död

 
Författare: Nick Cave
Genre: Roman
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789137135052
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Bunny Munro är en trasig själ, en grovt sexfixerad och droganvändande kringresande försäljare av hudprodukter. När hans fru begår självmord lägger hennes föräldrar skulden på honom. Munro sörjer djupt, hans droganvändande tilltar och hans nioårige son försummas ytterligare.

I ett sista försök att ta tag i situationen bestämmer han sig för att ta med sig sonen på en av sina säljresor. Han ska lära honom att bli en lika bra säljare som han själv. Men resan blir snart stökig och inte alls det far-son-äventyr Munro hoppats på. Istället utvecklas den till en galen roadmovie, en modern Faust-historia, där faderns självförbrännande livsstil tar dem till omöjliga situationer. Munro tappar greppet om sig själv och sin omgivning. Han blir allt mer ofokuserad och paranoid, och tvingas på olika sätt konfrontera sig själv och det liv han levt.

Romanen har jämförts med Cormac McCarthy, Franz Kafka och Benny Hill. Det är en rasande läsning med alla Caves kännemärken - skräck, utsatthet och nattsvart mörker förklätt i en galopperande, stojig skrud.

Medelbetyg: 3,12 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Bunny Munros död :


EricDiedrichs 2010-02-22 16:28
Läste den här boken på svenska vilket fick Caves komplexa språk att kännas krystat och uppstyltat. Lästa hans första bok på engelska vilket var en bra mycket intressantare upplevelse.

Storryn är bra och boken är bra, det yxiga språket bättras de sista 90 sidorna som är riktigt bra läsning. Köpte även boken nu på ljudbok (inläst av Nick Cave själv!) som dessutom har ett väldigt bra soundtrack.

Jag rekomenderar starkt ljudboken, språket är mycket bättre och soundtracket är perfekt.
Betyg 3

henkes 2010-06-21 16:57
Nick Cave använder mycket ett mycket intressant och speciellt språk, som man även känner igen från hans låttexter. Mer än läsvärd, helt klart.
Betyg 4

helix 2011-08-15 14:50
Rockstjärnan Nick Cave skriver en mörk historia som jag inte kan finna nåt syfte i, tyvärr. Den är inte ens särskilt underhållande. Detta i tillägg till ett alltför snirkligt språk (översättningsproblem?) gör att "Bunny Monroes död" inte blir särskilt uppskattad a den här recensenten. Kanske skulle jag gett mig på den på engelska ändå, som jag först tänkte?
Betyg 2

bonadea 2014-02-20 06:48
Bunny Munros död är en provocerande historia om en sex missbrukare Bunny som har blivit änkling efter att hans fru tog livet av sig. Bunny blir ensam med sin på 9 år son som han inte har en aning om hur han ska ta hand om då hela Bunnys liv handlar om tillfälliga sexuelle förbindelser ihop med alkohol och droger.
Det är en destruktivt historia med grov språk och galghumor
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Bunny Munros död


  Köp boken som film på cdon: