bokrecensioner boktips

Bunny Munros död

Författare: Nick Cave
Genre: Roman
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789137135052


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Bunny Munro är en trasig själ, en grovt sexfixerad och droganvändande kringresande försäljare av hudprodukter. När hans fru begår självmord lägger hennes föräldrar skulden på honom. Munro sörjer djupt, hans droganvändande tilltar och hans nioårige son försummas ytterligare.

I ett sista försök att ta tag i situationen bestämmer han sig för att ta med sig sonen på en av sina säljresor. Han ska lära honom att bli en lika bra säljare som han själv. Men resan blir snart stökig och inte alls det far-son-äventyr Munro hoppats på. Istället utvecklas den till en galen roadmovie, en modern Faust-historia, där faderns självförbrännande livsstil tar dem till omöjliga situationer. Munro tappar greppet om sig själv och sin omgivning. Han blir allt mer ofokuserad och paranoid, och tvingas på olika sätt konfrontera sig själv och det liv han levt.

Romanen har jämförts med Cormac McCarthy, Franz Kafka och Benny Hill. Det är en rasande läsning med alla Caves kännemärken - skräck, utsatthet och nattsvart mörker förklätt i en galopperande, stojig skrud.
Medelbetyg: 3,12 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Bunny Munros död :
2010-02-22 16:28
Läste den här boken på svenska vilket fick Caves komplexa språk att kännas krystat och uppstyltat. Lästa hans första bok på engelska vilket var en bra mycket intressantare upplevelse.

Storryn är bra och boken är bra, det yxiga språket bättras de sista 90 sidorna som är riktigt bra läsning. Köpte även boken nu på ljudbok (inläst av Nick Cave själv!) som dessutom har ett väldigt bra soundtrack.

Jag rekomenderar starkt ljudboken, språket är mycket bättre och soundtracket är perfekt.
Betyg 3
2010-06-21 16:57
Nick Cave använder mycket ett mycket intressant och speciellt språk, som man även känner igen från hans låttexter. Mer än läsvärd, helt klart.
Betyg 4
2011-08-15 14:50
Rockstjärnan Nick Cave skriver en mörk historia som jag inte kan finna nåt syfte i, tyvärr. Den är inte ens särskilt underhållande. Detta i tillägg till ett alltför snirkligt språk (översättningsproblem?) gör att "Bunny Monroes död" inte blir särskilt uppskattad a den här recensenten. Kanske skulle jag gett mig på den på engelska ändå, som jag först tänkte?
Betyg 2
2014-02-20 06:48
Bunny Munros död är en provocerande historia om en sex missbrukare Bunny som har blivit änkling efter att hans fru tog livet av sig. Bunny blir ensam med sin på 9 år son som han inte har en aning om hur han ska ta hand om då hela Bunnys liv handlar om tillfälliga sexuelle förbindelser ihop med alkohol och droger.
Det är en destruktivt historia med grov språk och galghumor
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Bunny Munros död
Liknande böcker:
Arvingen
 P. Frankau
Andras vänner
 L. Moriarty
Flykten
 S. Scarrow
Sabbaths teater
 P. Roth
År månader dagar
 Y. Lianke
Världen utan dig
 J. Santopolo
Månskärans stad
 B. Plain
Je m'appelle Agneta
 E. Hamberg