bokrecensioner boktips

Gängkrig 145

Författare: Jens Lapidus & Peter Bergting
Genre: Deckare
Ämnesord: , seriealbum
ISBN: 9789170017636


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Mahmud al-Askori måste ta tillbaka något. Sin heder.

Små suedijävlar. Jag svär, jag svär på mammas grav - de ska straffas. Den ena snubben är halvbror till Eddie Ljublic. En galen jävel. Riktigt sjuk alltså. Och det skiter jag i - jag ska plocka dom där fittorna. Men jag kan inte fixa dom ensam.

I Gängkrig 145 tar Jens Lapidus steget in i serievärlden. Hans tredje berättelse i Stockholm Noir-serien är en serieroman i samarbete med illustratören Peter Bergting.

Jens Lapidus, varför väljer du att ge ut din tredje bok som serie?
? Jag har alltid tyckt om serier och tror att kombinationen av text och bild tillför berättandet en dimension. Det går att förmedla vissa stämningar på ett lugnt men ändå dramatiskt sätt som är mycket speciellt. Dessutom är det kul att experimentera med genren och testa en ny grej. Peter Bergting är den störste i Sverige på det här, så det känns fett.

Peter Bergting, varför väljer du att ge ut en serie med Jens Lapidus?
? Att få göra en serie ihop med Jens är det ultimata samarbetet. En författare som är så berättartekniskt driven och som besitter så stort kunnande om det han skriver är drömpartnern för en illustratör. När man ger sig in i ett projekt av den här storleken måste allt stämma. Jens är en lika inbiten serieläsare som jag, vilket gjorde att alla pusselbitar föll på plats direkt. Att det dessutom är en originalhistoria gör ju inte saken sämre. Ett sådant här samarbete är unikt för Sverige, och för mig som mestadels jobbat med att ge ut serier i USA är det extra kul att få gestalta ett realistiskt Stockholm.
Medelbetyg: 2,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Gängkrig 145 :
2009-11-21 02:43
Och nu kör han en lilkadant uppbyggd historia som i de två föregående böckerna. Denna gång har han fått hjälp av en medioker tecknare.
Påminner om min barndoms uselt teckande seriehäften Illustrerade Klassiker, fast dom byggde åtminstone på Shakespeare, Jules Verne och sådana storheter.
Betyg 2
2010-03-17 11:30
En ganska snygg serieroman, om än lite långsamt tempo, särskilt i början. För sedan tar det sig och blir ganska spännande och intressant faktiskt. Men inte särskilt djupt tecknade (no pun intended) personporträtt, och jag ville gärna lära känna flera av karaktärerna bättre. Somliga kände man ju igen från "Snabba cash" och "Aldrig fucka upp", men andra var nya bekantskaper.

Tecknaren, Peter Bergting, gör ett utmärkt jobb. Perfekt stämningsförmedling.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Gängkrig 145