bokrecensioner boktips

Tuppens minut

Författare: Sven Nordqvist
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 1996
ISBN: 9789172707832


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Gubben Pettson har tio höns i sitt hönshus. Katten Findus brukar retas med dem och de jagar varandra. Hönorna är Findus bästa kompisar näst efter Pettson
Men en dag kommer Pettson hem med en tupp till hönorna.
– Titta, vi har fått en tupp, skriker de. Vad stilig han är! Men det tycker inte Findus som känner att tuppen tar ifrån honom hans plats hos hönorna.


Utdrag ur boken:
Efter tre dagars galande trodde Findus att han skulle bli tokig. Först försökte han med att skrika så fort tuppen skrek, men det blev det inte tystare av.
Då la han alla grytlock han kunde hitta i en plåtbalja och drog ut den på gården. När tuppen gol började Findus skrika ännu värre och skramlade med baljan så det blev ett förskräckligt oväsen. Men allt som hände var att både hönorna och Pettson kom springande och sa till honom att vara tyst.
– Du tyckte ju att här var för tyst, skrev Findus. Det är orättvist! HAN får skrika så mycket han vill, men jag får inte ens sjunga!
Tuppen gol.
– TYST ! skrek Findus. Säg till honom att sluta, Pettson, annars flyttar jag härifrån! Och så sprang han in i huset, upp på vinden och ner i sin hemliga låda och höll för öronen och var så arg och ledsen att han inte visste vad han skulle göra av sig. Och tuppen gol igen.


Medelbetyg:
Betygsätt:
Bok recensioner av Tuppens minut :
2009-08-22 17:42
Den sjunde och sämsta av Pettsonböckerna. Findus blir upprörd när Pettson skaffar en tupp.Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Tuppens minut
Liknande böcker:
Bosses promenad
 J. Wik
Rädda Rut
 L. Hallberg
Novas hemlighet
 L. Hallberg
Kanin-fiske
 L. Andersson
Lilla Ärtan
 D. Call
Lilla H hälsar på
 A. Forslind
Amy, Aron och anden
 U. Stark
När Leo blev uppäten
 J. Fardell