bokrecensioner boktips

Minus och stora världen

Författare: Sven Nordqvist
Genre: Barnbok
Ämnesord: , siffror
Utgivningsår: 1985
ISBN: 9789172703834


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Sagan om Minus, som vill ut och se sig om i världen bygger på barnens lust att träna räkning. Minus möter olika figurer i mängder från 1 till 10. Textens och bildernas idérikedom och humor ger lustfylld träning i att räkna.

Utdrag ur boken:
Ute på landsvägen mötte Minus en tant. Hon hade två hattar på huvudet och två par skot på fötterna, två kappor och dubbla glasögon, och i varje hand hade hon en kasse och en handväska. När hon fick syn på Minus stannade hon och stirrade på hans fötter.
”Men kära barn, du har ju bara en sko!” pep hon förskräckt. [...] ”Stackars barn ska du ge dig ut i stora världen på det viset? Hur ska det gå! Man ska alltid ha två av allting med sig. Ifall man skulle tappa den ena. Jag ska se om jag inte har någon extra sko som du kan få.”

Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Minus och stora världen :
2010-07-07 12:35
Först gjorde Nordqvist en bok om alfabetet (Agaton Öman och alfabetet), sen tog han sig an siffrorna. Men den kommer inte alls i närheten av föregångaren.
2021-09-18 13:15
Minus är en pojke som vill se stora världen. Han börjar hos gubben Enok. Det är en gubbe som har ett exemplar av precis allting. Men då upptäcker Minus att han faktiskt har två skor. Enok lämnar då över den ena. Och så börjar Minus sin vandring. Han möter flera konstiga figurer, vilka alla har en gåva att ge. Och har de inga gåvor kan man ju alltid ta en. På så vis får Minus till slut tio olika saker att hålla reda på. Det är alltid lika roligt att hitta något man inte själv kände till att det fanns. Ännu mer roligt är det när det man upptäckte är en bok av en författare man gillar. Och extra roligt är det när det man läser faktiskt visar sig vara bra. Lika mycket roligheter och kul detaljer här och var som i Sven Nordqvists mer kända böcker.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Minus och stora världen
Liknande böcker:
Frans klarar problem
 C. Nöstlinger