bokrecensioner boktips

Ett liv att dö för

Författare: Åsa Nilsonne
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning, tonåringar, kulturkrockar
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789185567256


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Mellan Mariam och Theo - mor och son - har tystnaden och lögnerna vuxit sig livsfarligt stora. När Theos skolkamrat Juri hittas knivmördad rubbas den sköra balansen.
Det som startar som ett rutinärende för mordutredare Monika Pedersen blir både farligare och mer oförutsebart än någon hade trott. Hon reser till Etiopien för att leta efter ett försvunnet vittne, och upptäcker där att hennes fall är länkat till ännu ett olöst mord på en populär TV-personlighet i Addis Abeba. Monika Pedersen har aldrig ställts inför en svårare utmaning.

Åsa Nilsonne är verksam som psykiater och psykoterapeut på Karolinska Institutet. Hon skriver både skönlitterära verk och fackböcker med stor framgång, senast den mycket uppmärksammade Vem är det som bestämmer i ditt liv? (2004).

I serien om polisen Monika Pedersen har hon tidigare utgivit fyra böcker, Tunnare än blod, I det tysta, Kyskhetsbältet samt Bakom ljuset. För Kyskhetsbältet belönades hon med Polonipriset 2000. Hennes senaste roman var Smärtbäraren, som utkom 2002.


Medelbetyg: 2 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ett liv att dö för :
2009-07-27 13:15
En annorlunda idé och bra intrig, men så dåligt genomfört. Det blir platt, trist och flummigt. Dock några ljusa stunder. Jag hade väntat mig mer av en bok med så vacker titel (vilket var anledning till att jag köpte boken).
Betyg 2
2015-06-01 23:45
Lite för splittrad men ändå ok.
Betyg 2
Liknande böcker:
Den vidrige
 A. Wahl
Vinterland
 K. Faber
De tre friarna
 M. Sandemo
Hälsa till mamma
 S. Lindqvist
Jag tänker ofta på pin..
 M. Stalbohm-Stieger
Det mystiska bandet
 A. Doyle
Lanthandeln
 K. Johansson
En fallen man
 H. Lindgren
Klippdockan
 R. B. Parker
Bankrånarna
 R. B. Parker