bokrecensioner boktips

Kyskhetsbältet

Författare: Åsa Nilsonne
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9789185567218


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En iskall decembernatt hittas en kvinna mördad vid Kungsholms Strand i Stockholm. Och det är inte vem som helst utan den populära skådespelerskan Lottie Hagman.
Lotties bekantskapskrets är nästan oöverskådlig, hennes döttrar är inte samarbetsvilliga, polisinspektör Monika Pedersen är trött och utarbetad och har dessutom svårt att komma överens med sin närmaste kollega. Fallet Lottie Hagman känns som en övermäktig uppgift.
Monikas försök att förstå Lotties liv leder till möten med skådespelare, läkare, rabbiner och hundmänniskor av olika slag, men inte förrän hon börjar se de skrämmande parallellerna mellan sin egen situation och mördarens börjar sammanhangen klarna.

Utdrag ur boken:
"Det är Pernilla... Hagman. Vi träffades i morse. Det har hänt något så konstigt..." Den svaga rösten darrade. "Det är så hemskt..."
Monikas första tanke var att ytterligare någon var död, att hennes oskickliga kontakt med döttrarna hade utlöst någon ny katastrof. Hon kände hur hjärtat började slå. Hon var verkligen inte i form.

Medelbetyg: 2,4 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kyskhetsbältet :
2004-06-07 07:22
Jag blev inte helt förtjust i den här boken. På framsidan beskrivs den som "dokumentärdeckare". Med det menas att det klagas en massa på det svenska samhället i boken. Och visst är mycket av kritiken befogad men jag tyckte att hela boken gick i moll och det var mest klagovisor och tandagnisslande.

Historien var dessutom lite krystad och språket flöt inte helt smärtfritt i vissa delar.
Betyg 3
2006-04-30 12:25
Nej fy vilken pessimistisk, humorbefriad kriminalroman.
Betyg 2
2007-08-31 13:15
Hej,
mitt första bekantskap med denna författare och det gav inte mersmak. Inte så att den var direkt dålig, men den lämnade absolut inget avtryck heller...
Betyg 2
2018-12-05 20:16
Herre min skapare vilken infernaliskt tråkig bok. Noll spänning, trista karaktärer, mängder av språk och ingen handling. Jag tror nästan att det är mer liv och rörelse en vanlig vardag inne på Daglivs på Fridhemsplan där jag bor än vad det är i den här boken. Synd att de slösade bort en så pass bra uppläsare som Angela Kovacs på en sådant hopplös bok. Åsa Nilsonne kan säkert skriva, men måste det vara så tråkigt för den delen?
Slutbetyget blir, en 1:a! Ingenting som jag kan rekommendera!
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Kyskhetsbältet
Liknande böcker:
Fasad
 J. Hurtig Wagrell
Järtecken
 C. Carlsson
På ett ögonblick
 J. Callaghan
Daisy Darker
 A. Feeney
Blodrött hav
 L. Sigurðardóttir
En bondes död
 N. Naseh