bokrecensioner boktips

Smärtbäraren

Författare: Åsa Nilsonne
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9137120417


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Smärtbäraren är berättelsen om en ung kvinna, Ada Zack, som har förmågan att gå in i andra kvinnors kroppar och ta över deras problem: övervikt, värk, trauman. Allt kan hon ställa till rätta igen och därefter lämnar hon kroppen i perfekt skick.

Redan som liten flicka upptäckte Ada sin förmåga. Då var det för att hjälpa sin tvillingsyster – nu har hon det som ett synnerligen inkomstbringande yrke hos en plastikkirurg.

Allt har hitintills fungerat utan problem och hon har kunnat kontrollera de kroppar hon arbetar med, men den senaste klienten, en medelålders kvinna, börjar plötsligt bete sig underligt. Efter att ha sökt hjälp för problem med övervikt börjar hon skräckslagen att vakna på nätterna och verkar jagad av någon. Vem är det som jagar henne och för vad?
Ada dras allt mer in i ett farligt spel som hon inte kan bemästra och som leder henne allt djupare in i det okända.
Medelbetyg: 3,22 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Smärtbäraren :
2004-01-13 15:28
En av de mest annorlunda böcker jag läste förra året, en bok som jag inte glömde utan historien finns delvis kvar hos mig än. Mycket intressant fast början är helt klart bäst.
Betyg 5
2004-03-24 20:31
Den här boken gillar jag! Det är en mycket annorlunda bok, mycket speciell, men väldigt bra. Det var spännande att läsa om Ada, och om hur hon gick in i andras kroppar och hjälpte dom in på rätt spår i livet. När jag väl börjat läsa den kunde jag inte sluta föränn jag kommit till sista sidan. Men jag håller med dom andra här att den är bäst i början, sen blir den lite seg. Det är en kort bok, 154 sidor i pocket, så jag läste ut den på en dag, och den är lättläst.
Betyg 4
2004-07-29 08:16
Boken handla om Ada, som kan gå in i andra människors kroppar, o "restaurera" dem, både kroppsligt o själsligt. Jag tyckte boken var tramsig o barnslig. Bokens idé är inte så dum, men författaren lyckas inte göra det hela trovärdigt
Betyg 2
2005-11-18 18:16
En mycket vacker, riktigt speciell och originell bok. Att läsa den gör att man ser på verkligheten med andra ögon. Rekommenderas starkt.

Själv tycker jag att den här boken är bäst om man får upptäcka den helt själv, därför lämnar jag ingen allmän beskrivning av handlingen.
Betyg 5
2007-04-21 22:23
En udda bok. Blev rätt så besviken på denna boken : (
Betyg 2
2008-06-09 16:49
En annolunda idee som är mycket intressant, men jag tycker att själva historien är lite trög.
Betyg 3
2008-09-06 15:45
Det här är en lite annorlunda thriller som blandas med psykologi.

Ada Zack har en ovanlig förmåga som gör att hon kan gå in i andras kroppar. Den förmågan upptäckte hon när hon var liten och försökte skydda sin tvillingsyster. Ada ställde sig utanför sin egen kropp och tog över systerns smärta. När hon går in i en annans kropp tar hon även över dens problem och smärtor, det kan vara ätstörningar, bantning, ångest eller andra problem. Problemen är lättare för henne att handskas med än för dem själva. Hon tar som liknelse: Det går inte att lära sig simma när det stormar. Det här är ett bra sätt att tjäna stora pengar en kort period och sedan dra sig tillbaka. Ada samarbetar med en psykoterapeut och en plastkirurg. Första tiden tar Ada över klientens kropp, sedan tar psykoterapeuten över och sist plastkirurgen om det behövs.

Den här gången är Ada i en kropp som behöver bantas ner och få kondition, och hon ser det som ett rutinuppdrag. Men det är något som inte stämmer, det händer oväntade saker och uppdraget blir en mardröm.

Jag tycker att det här var en spännande ide för en roman, och boken började bra. Men sedan bytte den riktning, den blev som vilken thriller som helst. Historien blev ointressant. Så tyvärr blev jag besviken, hade väntat mig mer.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Smärtbäraren
Liknande böcker:
En giftig skandal
 K. Appelqvist
Snöblind
 R. Jónasson
Ringlinjen
 N. Hövenmark
I enslig gård
 M. Jeffmar
Blues för en blond dam
 I. Thelander
Blues för en blond dam
 I. Thelander
Blues för en blond dam
 I. Thelander
Polisen och den besked..
 G. Unefäldt
Polisen och den besked..
 G. Unefäldt