bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bakom ljuset
En passande död
Ett liv att dö för
H
I det tysta
Kyskhetsbältet
Tunnare än blod
Vem bestämmer i ditt l..
Vem är det som bestämm..
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Surbrunnsgåtan
 K. Pettersson
Saknad, förmodad död
 S. Steiner
En högre rättvisa
 . Hjorth
Dvalan
 C. Grebe

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSmärtbäraren

 
Författare: Åsa Nilsonne
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9137120417
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Smärtbäraren är berättelsen om en ung kvinna, Ada Zack, som har förmågan att gå in i andra kvinnors kroppar och ta över deras problem: övervikt, värk, trauman. Allt kan hon ställa till rätta igen och därefter lämnar hon kroppen i perfekt skick.

Redan som liten flicka upptäckte Ada sin förmåga. Då var det för att hjälpa sin tvillingsyster – nu har hon det som ett synnerligen inkomstbringande yrke hos en plastikkirurg.

Allt har hitintills fungerat utan problem och hon har kunnat kontrollera de kroppar hon arbetar med, men den senaste klienten, en medelålders kvinna, börjar plötsligt bete sig underligt. Efter att ha sökt hjälp för problem med övervikt börjar hon skräckslagen att vakna på nätterna och verkar jagad av någon. Vem är det som jagar henne och för vad?
Ada dras allt mer in i ett farligt spel som hon inte kan bemästra och som leder henne allt djupare in i det okända.

Medelbetyg: 3,22 (9 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Smärtbäraren :


anette 2004-01-13 15:28
En av de mest annorlunda böcker jag läste förra året, en bok som jag inte glömde utan historien finns delvis kvar hos mig än. Mycket intressant fast början är helt klart bäst.
Betyg 5

Stumpan 2004-03-24 20:31
Den här boken gillar jag! Det är en mycket annorlunda bok, mycket speciell, men väldigt bra. Det var spännande att läsa om Ada, och om hur hon gick in i andras kroppar och hjälpte dom in på rätt spår i livet. När jag väl börjat läsa den kunde jag inte sluta föränn jag kommit till sista sidan. Men jag håller med dom andra här att den är bäst i början, sen blir den lite seg. Det är en kort bok, 154 sidor i pocket, så jag läste ut den på en dag, och den är lättläst.
Betyg 4

poby 2004-07-29 08:16
Boken handla om Ada, som kan gå in i andra människors kroppar, o "restaurera" dem, både kroppsligt o själsligt. Jag tyckte boken var tramsig o barnslig. Bokens idé är inte så dum, men författaren lyckas inte göra det hela trovärdigt
Betyg 2

animisha 2005-11-18 18:16
En mycket vacker, riktigt speciell och originell bok. Att läsa den gör att man ser på verkligheten med andra ögon. Rekommenderas starkt.

Själv tycker jag att den här boken är bäst om man får upptäcka den helt själv, därför lämnar jag ingen allmän beskrivning av handlingen.
Betyg 5

Pnilla77 2007-04-21 22:23
En udda bok. Blev rätt så besviken på denna boken : (
Betyg 2

tekoppen 2008-06-09 16:49
En annolunda idee som är mycket intressant, men jag tycker att själva historien är lite trög.
Betyg 3

mammene 2008-09-06 15:45
Det här är en lite annorlunda thriller som blandas med psykologi.

Ada Zack har en ovanlig förmåga som gör att hon kan gå in i andras kroppar. Den förmågan upptäckte hon när hon var liten och försökte skydda sin tvillingsyster. Ada ställde sig utanför sin egen kropp och tog över systerns smärta. När hon går in i en annans kropp tar hon även över dens problem och smärtor, det kan vara ätstörningar, bantning, ångest eller andra problem. Problemen är lättare för henne att handskas med än för dem själva. Hon tar som liknelse: Det går inte att lära sig simma när det stormar. Det här är ett bra sätt att tjäna stora pengar en kort period och sedan dra sig tillbaka. Ada samarbetar med en psykoterapeut och en plastkirurg. Första tiden tar Ada över klientens kropp, sedan tar psykoterapeuten över och sist plastkirurgen om det behövs.

Den här gången är Ada i en kropp som behöver bantas ner och få kondition, och hon ser det som ett rutinuppdrag. Men det är något som inte stämmer, det händer oväntade saker och uppdraget blir en mardröm.

Jag tycker att det här var en spännande ide för en roman, och boken började bra. Men sedan bytte den riktning, den blev som vilken thriller som helst. Historien blev ointressant. Så tyvärr blev jag besviken, hade väntat mig mer.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Smärtbäraren


  Köp boken som film på cdon: