bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blå gryning
Dolda djup
Döda talar inte.
Svart som natten
Vita nätter
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Surbrunnsgåtan
 K. Pettersson
Saknad, förmodad död
 S. Steiner
En högre rättvisa
 . Hjorth
Dvalan
 C. Grebe

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerRött stoft

 
Originaltitel: Red bones
Författare: Ann Cleeves
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9100122750
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


När en ung arkeolog vid utgrävningar på Whalsey, en av de mindre Shetlandsöarna, hittar kvarlevor av en människa, blir öborna förbryllade. Är skallen ett fornfynd eller något av senare datum? Kort därefter skjuts en äldre kvinna till döds i en mystisk olycka. Polisen Jimmy Perez kallas till platsen av kvinnans sonson, Sandy Wilson, som också är kollega till Perez.
Det ödsliga landskapet och det vidsträckta havet har frambringat ett obändigt och hemlighetsfullt folk. Mima Wilson hade varit en enstöring, hon hade sin mark, sin stolthet och sin familj. Men varför reagerade hon så märkligt på det arkeologiska fyndet? När Perez inleder sin undersökning bland lokalbefolkningen finner han två släkter som sedan generationer legat i fejd med varandra och vars avund, snikenhet och förbittring delat samhället i två läger. Han känner sig ensam och osäker, omgiven av främmande människor, långt hemifrån. När den tidiga våren sveper in ön i en klaustrofobisk dimma inträffar ytterligare ett dödsfall. Jimmy Perez inser att gamla hemligheter måste fram i ljuset om en mördare ska kunna hindras att slå till igen?

Medelbetyg: 2,8 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Rött stoft :


okidoki 2009-06-28 11:05
För tredje gången är vi tillbaks på Shetlandsöarna i sällskap med Jimmy Perez. Vi sugs in i miljön och huvudpersonernas psyken. Inte så väldigt spännande kanske, men definitivt en rik upplevelse.
Betyg 4

Rosa 2010-01-15 19:43
Ännu en lågmäld, mysig deckare förlagd till Shetlandsöarna. Den här gången tyckte jag att det var lite svårt att hålla reda på släktrelationerna men det kan vara jag som var okoncentrerad i början.
Betyg 4

h. 2011-04-08 12:34
Har inhandlat alla Cleeves böcker och det här råkade bli den första jag skulle läsa. Men ve och fasa vilken tråkig och intetsägande bok.. riktigt riktigt länge sen jag läste en så dålig bok. jag ska skänka bort resterande böcker utan att läsa dem.
Betyg 1

chrille112 2016-02-24 19:21
Läste en bok av Cleeves för några år sedan men blev ingen supporter. Tänkte ge författaren en ny chans efter att ha sett den fina TV-serien Shetland som bygger på Cleeves´ böcker/karaktärer. Kan konstatera att tv-serien är bättre än böckerna. Väldigt seg bok med väldigt mycket funderingar hos de olika personerna, mycket långtgående sådana. Verkar vara så att läsaren inte ska tänka så mycket själv. Finns i varje fall inte utrymme för det. Språket känns lite amatörmässigt. Läs istället t.ex Caroline Grahams böcker, som är förlaga till tv-serien Morden i Midsomer.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Rött stoft


  Köp boken som film på cdon: