bokrecensioner boktips

Vita nätter

Originaltitel: White nights
Författare: Ann Cleeves
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9100117528


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Midsommar på Shetlandsöarna, den tid på året när fåglarna sjunger vid midnatt och solen aldrig går ner. I en avlägsen dal, precis vid vattnet, ligger Herring Gallery. Här förbereder man en vernissage, och Jimmy Perez, poliskommissarie på ön, är en av gästerna. Det är förvånansvärt nog ganska glest med besökare, trots att många inbjudits. Så anländer en okänd, välklädd man, går fram till en målning och brister i häftig gråt. Perez tar honom åt sidan och det framgår att mannen inte vet vem han är och varifrån han kommer. Och så är han plötsligt försvunnen. Nästa dag hittas han mördad i en lada intill, med en clownmask för ansiktet?

Ann Cleeves är sedan länge en välkänd författare i Storbritannien. I Sverige utkom hon för första gången 2006 med den hyllade Svart som natten, den första av fyra fristående kriminalromaner som alla utspelar sig på Shetlandsöarna under olika årstider.
Medelbetyg: 4,2 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vita nätter :
2008-10-06 19:36
Nästan ännu bättre än "Svart som natten". Det här är en direkt fortsättning på den. Här märker jag hur skickligt och spännande hon skildrar människor. Vi får olika personers omdöme om samma människor och som i verkliga livet skiljer de sig åt. Intrigen var också spännande. Jag sätter ett frågetecken för gåtans upplösning. Var den verkligen psykologiskt trovärdig? Ja, läs själv.
Betyg 4
2008-10-19 20:42
Cleeves levererar riktigt schyssta böcker.
Bra personbeskrivningar och även Shetlandsöarna "ser" man framför sig.
Ser fram emot fler av henne.
Betyg 4
2009-08-05 09:32

"Vita Nätter" är en del två i "Shetlandskvartetten" av Ann Cleeves. Boken är helt fristående, även om vissa referenser till "Svart Som Natten" finns.

En välskriven, lättläst deckare i en inspirerande miljö. Även om jag saknar spänningen och en knorr, är det bland de bättre deckarna jag läst det senaste.
Betyg 4
2010-03-28 21:40
Den andra boken i serien. Miljön är underbar - Shetlandsöarna! Boken är bra upplagd med en lagom invecklad intrig. Möjligtvis saknade jag lite knorr. Den blev en aning långrandig. Men helt klart bra och läsvärd!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Vita nätter
Liknande böcker:
Fasad
 J. Hurtig Wagrell
Fallen från skyarna
 E. Ahlbeck
Guldlock
 E. McBain
Järtecken
 C. Carlsson
På ett ögonblick
 J. Callaghan
Daisy Darker
 A. Feeney
Blodrött hav
 L. Sigurðardóttir
Städerskan
 N. Prose