bokrecensioner boktips

Döda talar inte.

Författare: Ann Cleeves
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, psykologi, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789174293050


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En ung mamma förälskar sig i en kontrollerande äldre man. Kort därefter drunknar hennes lille son i ett badkar. Ett år senare hittas socialsekreteraren som arbetat med fallet strypt i ett badhus. Den som finner kvinnan är Vera Stanhope: kriminalkommissarien som arbetar för mycket, väger för mycket och dricker för mycket. Tillsammans med polisassistent Joe Ashworth försöker hon lösa fallet, då ännu ett mystiskt lik dyker upp i den pittoreska småstaden.

Döda talar inte är den andra kriminalromanen med den excentriska Vera Stanhope efter Dolda djup (2011). Böckerna har filmats med Brenda Blethyn i huvudrollen och visats på TV4. Återigen befäster Ann Cleeves här sin plats som mysdeckarens nya drottning. I samma tradition som Agatha Christie rör hon sig knivskarpt mellan tonträffande personporträtt, engelska gröna kullar och kluriga mordutredningar.
Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Döda talar inte. :
2014-10-13 13:12
Ann Cleeves: Har på Svenska 8-9 st. Vera Stanhope-deckare nr.2.en ung mamma förälskar sig i en kontrollerande äldre man. kort därefter
hennes lilla son i ett badkar. Läs värd. En av Englands poppulära Författare. För alla Agatha Christie är A.Cleevs ett Fynd.
Betyg 4
2021-10-09 16:08
Dussindeckare med "Ett fall för Vera"-Vera. Cleeves brukar jämföras med Agatha Christie och jag säger inte emot. Ungefär lika tråkig läsning.

En invecklad mordhistoria i engelsk landsbygd. En skarp mordutredare listar ut intrigen och knäcker gåtan. Som ett avsnitt av "Morden i Midsomer", man vet precis vad som väntar.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Döda talar inte.
Liknande böcker:
Oskuldens lag
 M. Connelly
Även vilda hundar
 I. Rankin
knutar och kors
 I. Rankin
Spader dam
 M. Davy
Den andra systern
 P. Mohlin
En eld i natten
 M. Connelly
Satans sommar
 K. Faber
Trettio dagars mörker
 J. Lund Madsen
Myrens hemlighet
 S. Stark