bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Aeronauten
Artemis Fowl - Evighet..
Artemis Fowl: Akten
Artemis Fowl: Atlantis..
Artemis Fowl: De försv..
Artemis Fowl: Det kall..
Artemis Fowl: Serieber..
Artemis Fowl: Slipad opal
Artemis Fowl: Tidspara..
Mellan himmel och helvete
Parasiterna
Liknande böcker:
Norra Latin
 S. Bergmark Elfgren
Slutet
 M. Strandberg
Det sjunde rummet
 E. Svernström
Det övergivna barnhemmet
 E. Svernström
Ödehuset
 E. Johansson
Silverdelfinen
 A. Eklund Lykull
Birgitta går i dansen
 A. Falk
Källartrappan
 A. Falk
En dam försvinner
 A. Falk
Vilma och regnbågsfjäd..
 M. Mangold

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerArtemis Fowl

 
Författare: Eoin Colfer
Genre: Ungdom
Ämnesord: humor, spänning, ungdom
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9177117816
 
Spänning:  7
Humor:  8
Lärorik:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Den 12-årige Artemis Fowl är den fyndigaste, mest kriminella och mest intelligenta hjärnan i världshistorien. Men inte ens Artemis inser vad han utmanar när han kidnappar en pyssling, kommendör Holly Short från PYSS (Polisiära Yt Spanings Styrkan). De pysslingar som Artemis har att göra med är inte av det slag som vi är vana vid från godnattsagorna - nej, dessa pysslingar är beväpnade och livsfarliga. När Artemis tror att han vet precis var han har dem, slutar de plötsligt att spela enligt reglerna ¿ Lägg därtill att Holly är en sann hjältinna och att hennes högste chef kommer att göra allt för att ta henne tillbaka. Det drar ihop sig till en gigantisk belägring!

Medelbetyg: 3,94 (17 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Artemis Fowl :


faith 2004-04-24 18:20
En underbart rolig bok! Man kan inte låta bli att skratta. Den var mycket mer än vad jag trodde från början. Artemis är inte den den man först trodde han var. Hollys och Artemis relation är så "söt" (nej, det är inte rätta ordet...). Läs boken så fattar ni va ja menar...
Betyg 5

trollaki 2004-04-28 22:34
Ganska kul bok...Eoin Colfer blandar magi och teknologi i sin spännande debutbok och skapar en värld där människosläktet inte är det enda som regerar...Artemis är en supersmart men konstig poijke, ett slags kriminellt geni, och ibland lite elak, men kan inte låta bli att tycka om honom. Det är roligt och spännande att läsa om hans äventyr, även om boken egentligen är skriven för barn...
Betyg 4

Salamis 2004-06-11 20:04
Första boken om Artemis Fowl.
Det är en väldigt speciell bok, har aldrig läst något liknande. Författaren verkar ha hur roligt som helst och dialogerna är väldigt roliga och elaka. Man hamnar i trovärdiga miljöer som är fantastiska.
Betyg 4

Kringlan 2004-06-13 14:14
Det här är en av dom bästa böcker jag nånsin läst, och det är inte få. Tolvårige Artemis Fowl, med sin skarpa intellekt, sina ironiska och smarta repliker, vittran Holly Short, den första kvinnliga vätten inom PYSS, med sin gatusmarthet och kvicktänktet, och så förstås Butler, vars förnamn inte avslöjas förrän i tredje boken, Artemis älskade livvakt och tjänare, med sin fysiska och psykiska styrka. MÅSTE läsas!! Även om Harry Potter är bra, så är den här minst lika bra.
Betyg 5

nakoma 2004-09-22 11:59
En helt underbar bok! Jag älskar Artemis, han är så gullig på samma gång som han är hänsynslös, en helt oemotståndlig blandning. Relationen mellan Butler och Artemis är så mysig. Jag hoppas på många fler böcker om Artemis Fowl.
Betyg 4

smeagol 2004-10-25 16:41
Den här boken är en genre i sig. En jättebra bok laddad med action och humor. Tycker du inte den är det minsta rolig ska du nog boka en tid hos en läkare. Denna bok var väldigt rolig att läsa och själv tyckte jag det var roligt att försöka tyda språket som stod längst ner på varje sida i vättespråk. Tecknen var bl.a ekollon, blad osv. Så när boken sorgligt nog tar slut har den nyfikne fortfarande språket att tyda.. Denna bok rekommenderar jag varmt för alla ungdomar som tycker det är spännande med nutida fantasy, blandat med humor och action!! Verkligen läsvärd!
Betyg 4

Läslusen_92 2004-11-17 21:02
Artemis Fowl, evighetskoden är en bra och spännande bok!
Handlar om 13 åriga smarta, rika Artemis som gör affärer med den sluga Jon Spiro. Eller inte gör affärer. Han visade bara C - kuben för honom. Men han snodde den. Bara vättarna kan hjälpa världen nu.
Betyg 4

Kosmoskatten 2004-11-18 09:15
Jag hade älskat dessa böcker som barn. Skönt att slippa en skenhelig världsräddande huvudperson. Fyndigt och kul med de moderna vättarna. Ibland kan mitt vuxenjag reagera på att det är väl mycket vapen, men så minns jag att jag själv gjorde ett specialarbete om ninjornas beväpning när jag var tio år...
Betyg 4

heggo 2005-05-10 16:04
Alla i serien = bra!
Betyg 4

KrissDeValnor 2005-08-08 20:41
Jag tyckte om den här boken men inte sådär överdrivet mycket. Jag fick liksom ingen mersmak men kommer nog att läsa uppföljarna...... någon gång
Betyg 4

ZMASTER 2006-04-12 18:51
Har läst början, men inte hela :·P
Betyg 3

Ya 2006-04-24 18:47
Den här boken är inte lik någon annan! Ja har läst alla böcker och dom blir bara bättre och bättre. Det är en så himla bra stämmning i boken altså!
Betyg 4

Junibarn 2008-11-16 21:42
Seg, varken fängslande eller rolig. Och några målande bilder får jag heller inte av den. Nej, jag kämpade mig igenom den på två dagar, och det var enbart för att jag skulle få slut på den. Colfer imponerar då inte på mig.
Betyg 1

Dahlium 2008-11-22 00:02
Kvick, rolig och orginell. Dock lite FÖR kvick. Rytmen i meningarna får ta smällen liksom dialogerna och karaktärerna som inte blir mer än roliga science fiction-karaktärer. Dock kan man inte läsa sig mätt på själva Artemis, som tillhör en av mina favoritkaraktärer över huvud taget<3
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Artemis Fowl


  Köp boken som film på cdon: